Zoek en boek

Zoek op naam of code

Ik weet al waar ik heen wil...

Accommodatie overzicht

0562 44 3000

Bezoekadres: Willem Barentszkade 19a, 8881 BC Terschelling West. Schuin tegenover het havenplein, naast restaurant Zeezicht, achter de grote kastanjeboom.
Postadres: VVV Terschelling, Postbus 20 8880 AA Terschelling West.
Telefoon: +31- (0)562-443000 (alleen tijdens openingstijden)

Wilt u hulp bij het zoeken? Bel dan met 0562 44 3000. De VVV Terschelling helpt u dan, de voor u meest geschikte accommodatie te vinden.
Vraag en Antwoord
Tekst groter A+

Vraag en Antwoord

Op deze pagina vindt u de veelgestelde vragen over Terschelling. Zit uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op en wij beantwoorden uw vraag. Telefoonnummer VVV Terschelling: 0562-443000 of info@vvvterschelling.nl

Kunnen we wadlopen naar Terschelling of zijn er wadexcursies mogelijk?

Vanaf Terschelling worden in het seizoen wad- en strandexursies (= sleepnet) georganiseerd door vrijwilligers van de Waddenvereniging en Staatsbosbeheer. Bij Puur Terschelling in Oosterend kunt u het hele door wadlopen, www.puur-terschelling.nl

Voor kaartverkoop en verdere informatie kunt u terecht bij het VVV kantoor te West-Terschelling.

Wadlopen naar Terschelling kan wel, maar de tocht is zwaar en lang, en daarmee niet voor een breed publiek geschikt. Vertrek vanaf Zwarte Haan in Friesland, aankomst na ongeveer 6 uur wadlopen op de Boschplaat, zo'n 4 kilometer ten oosten van De Wierschuur, Oosterend.
Deze wadlooptocht wordt, na een selectieprocedure, in beperkte mate georganiseerd.

Ik wil met een boot mee vissen, kan dit?

Dit is mogelijk in het seizoen. Vaak wordt er gevist op het wad op makreel of garnalen. Meer informatie over de schepen, vertrektijden en prijzen vindt u in het toeristisch informatieblad De Sjouw of in het VVV kantoor te West-terschelling en op deze website.

Waar kan ik een (strand)rolstoel huren op Terschelling?

Een rolstoel huren kunt u doen bij Thuiszorg Het Friese Land. Voor alle informatie + het huren kunt u bellen 0900-8864 (ca. 22 ct.p/m).
Strandrolstoelen zijn vanaf het voorjaar tot eind oktober te leen bij de strandpaviljoens in West aan Zee, 'de Branding' in Midsland aan Zee (gehele jaar), bij Formerum aan Zee en bij Oosterend aan Zee.
Een strandrolstoel voor langere tijd kan gereserveerd en afgehaald worden bij camping Hekkeland aan de Molkenbosweg te Formerum, tel. 0562-449869.
Dit geldt ook voor de wintermaanden.
De stoelen worden beschikbaar gesteld door de Terschellinger Ondernemers Vereniging.

Wanneer is het hoogseizoen en wanneer laagseizoen?

Hoogseizoen is tijdens de schoolvakantieperiodes:

26 april-3 mei 2014
5 juli - 30 augustus  2014
11-25 oktober 2014
20 december 2014 - 3 januari 2015

Laagseizoen is over het algemeen de periode januari, februari, maart (uitgezonderd schoolvakantieperiodes) en november en december (uitgezonderd schoolvakantieperiodes).

Mag er gesurfd worden rond Terschelling en zo ja, waar en is er een vergunning nodig?

Wat is er te doen is op Terschelling?

"De Sjouw" is een toeristisch informatieblad waar actitviteiten in staan, musea, excursies, rondvaarten, exposities, wetenswaardigheden, bezienswaardigheden. Ook vindt u hier de boottijden, bustijden en het getijdentabel. "De Sjouw" is verkrijgbaar bij o.a. het VVV kantoor en kost 
€ 2,00. U kunt ook kijken op deze site bij activiteiten en excursies.

Waar kan ik meer informatie vinden over de natuur op Terschelling?

Bij de VVV zijn diverse boeken te koop, ook online in onze webwinkel. Tevens kunt u mee met diverse excursies van Staatsbosbeheer. Kaartverkoop via het VVV kantoor of online.

Hoe hoog is de vuurtoren Brandaris ?

De lengte van de toren is 53,66 meter. Met de hoogte van het licht erbij wordt het 55,5 meter.

Is de vuurtoren de Brandaris te bezichtigen?

Nee, dit is niet mogelijk. Wel is het een trouwlokatie, maar er kunnen niet veel mensen in.

Kan ik een (zeil)boot huren?

Nee, dit is niet mogelijk. Door de invloeden van eb en vloed is dit te gevaarlijk. Wel worden er door diverse boten en schepen excursies gedaan rondom Terschelling.

Ondernemersoverzicht

Klik HIER om naar een totaal ondernemers overzicht te gaan en zoek op categorie! Vind kledingwinkels, horeca, eilander producten, musea, galerieen, wellness, vervoersbedrijven en nog veel meer...

twitter