Kinderboerderij & landbouwmuseum Het Hooivak

Het meest gehoorde woord op het Hooivak is ‘Leuk!’ Bezige, blije kinderen. Genoeg te doen. In de boerderij en op het erf. Het ontstaat vanzelf. Volwassenen genieten hiervan. Je bent vrij een bakje koffie/thee/limonade te nemen. Dé monchoutaart is er heerlijk. Open: april-oktober van 11.00-18.00...

Lees meer
Kooiweg
3
8896 JL
Hoorn
+31(0)6 51895838

Beschrijving

Het meest gehoorde woord op het Hooivak is ‘Leuk!’ Bezige, blije kinderen. Genoeg te doen. In de boerderij en op het erf. Het ontstaat vanzelf. Volwassenen genieten hiervan. Je bent vrij een bakje koffie/thee/limonade te nemen. Dé monchoutaart is er heerlijk. Open: april-oktober van 11.00-18.00 uur, op maandag gesloten. Entree € 4 .p.p. vanaf  3 jaar. Kijk ook eens naar Kamperen bij Boer Vis.

Kenmerken

Cultuur

  • Musea

Excursies

  • Bezoekboerderijen

Publiek

  • Met kinderen

Kaart & omgeving

Hoorn

Hoorn ligt ten oosten van Lies en ten westen van Oosterend. Karakteristiek is middeleeuwse kerk. De Sint Janskerk is gebouwd in de 13e eeuw en is daarmee de oudste kerk van Terschelling. Naast de kerk hangt 'de Sjouw'. Deze tijdbal werd gehesen om aan het werkvolk in de wijde omtrek te laten weten dat het tijd was voor het eten.

Hoorn is een langgerekt dorp met van oorsprong verspreide bebouwing van boerderijen en woningen. Eén van de oudste gebouwen van het dorp is de strandvonderijschuur, nog vrijwel in oorspronkelijke staat. Vroeger werden hier de gejutte spullen opgeslagen. Tegenwoordig vind je er een aantal winkels, restaurants en bezoekboerderijen.

Ook kent Hoorn een aantal markante plekken en mensen. Een van de markante bewoners was Jean Dulieu, de bedenker van Paulus de Boskabouter. Aan de boskant van Hoorn ligt nu dan ook het spannende kabouterpad.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL