Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij

Mensen redden en helpen. Snel, professioneel & kosteloos....

Lees meer
West-Terschelling

Beschrijving

Mensen redden en helpen. Snel, professioneel & kosteloos.
De KNRM-reddingstations op West en Paal 8 worden volledig bemand door vrijwillige redders. Professionele vrijwilligers die 365 dagen per jaar onder alle (weers-) omstandigheden gealarmeerd kunnen worden voor het redden en helpen van mens en dier op en rond het water.
In de zomermaanden bewaken KNRM Lifeguards de stranden van Formerum, Midsland aan Zee en West aan Zee.

Ga je zwemmen in zee? Doe dat tussen de rood/ gele vlaggen.

Kijk op KNRM/strandinfo

Zelf lifeguard worden volgende zomer? 
Kijk op KNRM/lifeguards

Zie de KNRM in actie bij de demonstraties. Kijk op de website voor de data. knrm.nl/terschelling
Volg KNRM op facebook @KNRMTSP en @KNRM.TSW
 

Kenmerken

Excursies

  • Evenementen

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL