Pannenkoekenhuis 't Sprookjesbos

Pannenkoeken, Poffertjes & veel meer….  En met veel meer bedoelen we zoveel mogelijk locale en biologische producten zoals Saté, Black Angus Beefburger, Gamba’s, Gegrilde Kippendijen, Ossenhaaspuntjes en ons beroemde Stoofpotje “Baaiduiner Pannetje”.

Lees meer
Boomstraat
37
8881 BS
West-Terschelling
0562 450 893

Beschrijving

Keuze genoeg in het centrum van West Terschelling. Geniet op ons heerlijk terras in de zon of binnen in ons familie restaurant met misschien wel de lekkerste koffie van Terschelling. 

Voor de kinderen zijn er eetbare kleurplaten, een speciaal kinderhuisje met o.a. een IPad en heel groot krijtbord. Laat u verrassen in HET familie restaurant van Terschelling. ’T Sprookjesbos ligt in de Boomstraat vlak bij de boot. Het maakt het dan ook de ideale “wacht op de boot” locatie op West Terschelling. 

Kenmerken

Eten en Drinken

  • Restaurants
  • Kinderen
  • Pannenkoek

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL