Restaurant Caracol

In de keuken van Restaurant Caracol wordt met veel passie en geduld gewerkt met de lekkerste en verste ingrediënten die het wad en de Terschellinger streekproducten bieden. In 2011 heeft de keuken een bestekje gekregen in de Michelin gids....

Lees meer
Molenstraat
7
8881 BK
West-Terschelling
+31(0)562-443694

Beschrijving

In de keuken van Restaurant Caracol wordt met veel passie en geduld gewerkt met de lekkerste en verste ingrediënten die het wad en de Terschellinger streekproducten bieden. In 2011 heeft de keuken een bestekje gekregen in de Michelin gids.

In de eigen biologische tuin verbouwen ze verse groente en fruit dat in het restaurant wordt verwerkt en gebruikt.

Kenmerken

Eten en Drinken

  • Restaurants
  • Visrestaurant
  • Lokaal eten

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL