Volkshogeschool Folkshegeskoalle Schylgeralân

Op een prachtige locatie in het Hoornse bos ligt de Folkshegeskoalle Schylgeralân met tal van meerdaagse, verzorgde cursussen op het gebied van creativiteit, cultuur, bezinning en natuur. Het eiland Terschelling met de stilte, de rust, de zee en het strand vormt het decor. Naast het educatieve...

Lees meer
Badweg
11
8896 KC
Hoorn
+31(0)562 448954

Beschrijving

Op een prachtige locatie in het Hoornse bos ligt de Folkshegeskoalle Schylgeralân met tal van meerdaagse, verzorgde cursussen op het gebied van creativiteit, cultuur, bezinning en natuur. Het eiland Terschelling met de stilte, de rust, de zee en het strand vormt het decor. Naast het educatieve aanbod zijn hier verschillende soorten (groeps)accommodatie te huur. Je kunt hier al logeren vanaf €45,50 per persoon, met goed ontbijt.
Fan herte wolkom op de Folkshegeskoalle!
 

Kenmerken

Persoonlijke verzorging

  • Bezinning

Excursies

  • Workshop

Publiek

  • Groep

Kaart & omgeving

Hoorn

Hoorn ligt ten oosten van Lies en ten westen van Oosterend. Karakteristiek is middeleeuwse kerk. De Sint Janskerk is gebouwd in de 13e eeuw en is daarmee de oudste kerk van Terschelling. Naast de kerk hangt 'de Sjouw'. Deze tijdbal werd gehesen om aan het werkvolk in de wijde omtrek te laten weten dat het tijd was voor het eten.

Hoorn is een langgerekt dorp met van oorsprong verspreide bebouwing van boerderijen en woningen. Eén van de oudste gebouwen van het dorp is de strandvonderijschuur, nog vrijwel in oorspronkelijke staat. Vroeger werden hier de gejutte spullen opgeslagen. Tegenwoordig vind je er een aantal winkels, restaurants en bezoekboerderijen.

Ook kent Hoorn een aantal markante plekken en mensen. Een van de markante bewoners was Jean Dulieu, de bedenker van Paulus de Boskabouter. Aan de boskant van Hoorn ligt nu dan ook het spannende kabouterpad.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL