West Aleta - Drankenhandel

De Drankenhandel dankt z’n oorsprong aan het zinken het Amerikaans stoomschip “West Aleta”. Dit schip verging op z’n eerste reis op 12 februari 1920 benoorden Terschelling. De grondlegger van het bedrijf  Jan Kooijman, kocht een deel van de lading, die o.a. bestond uit 35000 vaten wijn, en begon...

Lees meer
Nieuwe Dijk
25
8881 HC
West-Terschelling
+31 562-448702

Beschrijving

De Drankenhandel dankt z’n oorsprong aan het zinken het Amerikaans stoomschip “West Aleta”. Dit schip verging op z’n eerste reis op 12 februari 1920 benoorden Terschelling. De grondlegger van het bedrijf  Jan Kooijman, kocht een deel van de lading, die o.a. bestond uit 35000 vaten wijn, en begon er in Harlingen een wijnhandel mee (op Terschelling zou er de eerste jaren toch geen fles wijn te verkopen zijn geweest) Toen de Terschellinger Elektriciteits Maatschappij werd opgericht en er dus elektrische stroom op Terschelling  beschikbaar kwam, verhuisde hij het bedrijf naar Terschelling, eerst naar Baaiduinen, waar aanvankelijk ook limonadegazeuses werden gefabriceerd, en later naar Kinnum, alwaar  het een enorme bloei doormaakte als volledige drankenhandel. Op 27 mei 2008 is het bedrijf naar het bedrijventerrein te West Terschelling verhuisd.         

Kenmerken

Winkels

  • Slijterij

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL