Zeehondenopvang Terschelling

Heeft u een zeehond of zeedier in nood gespot? Bel: 06-53239276. Houd afstand en geef de zeehond rust Houd je hond aan de lijn Laat kinderen niet bij het dier

Lees meer
West-Terschelling

Beschrijving

Heeft u een zeehond of zeedier in nood gespot. Bel: 06-53239276

Houd afstand en geef de zeehond rust
Houd je hond aan de lijn
Laat kinderen niet bij het dier

Het gaat om de zeehond
Hessel Wiegman heeft zijn hele leven met liefde en passie opgeofferd aan het verzorgen van hulpbehoevende zeehonden en had als grootste wens dit nu eindelijk in een officiële (nood-)zeehondenopvang te kunnen doen. De Stichting Zeehondenopvang Terschelling helpt mee aan Hessel zijn droom.

Mijn passie is helpen. Daar doe ik alles voor. Het zit nou eenmaal in mij om ‘deze beestjes’ te helpen.
Hessel Wiegman
29 april 1947 - 10 februari 2017

Kenmerken

Excursies

  • Excursies

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL