Bedrijven en ondernemers van Terschelling overzicht

Musea

Musea op Terschelling zijn helemaal niet saai! Ga op ontdekkingsreis in het landbouwmuseum, het Terschellingmuseum het Behouden Huys, kom alles te weten over de natuur en visserij van vroeger en nu en ga kijken bij de tentoonstelling over de historie van de cranberry en de enorme verzameling vondsten uit wrakken rondom Terschelling.

Formerum

Wrakkenmuseum De Boerderij

Eigenaar en wrakduiker Hille van Dieren verzamelt al vanaf 1975 opgedoken inventarisstukken van de vele scheepswrakken rondom het eiland Terschelling. Het museum ligt vol rariteiten uit de periode 1650 tot heden. Een spannend museum voor grote en kleine mensen.

Dagelijks geopend van 10.00 - 18.00 uur

Toegangsprijs volwassene € 4,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,00 p.p. Het toegangsbewijs is een week geldig.
Groepstarieven op aanvraag.Formerum Zuid 13
8894 KH Formerum Terschelling
+31562449305
http://www.wrakkenmuseum.nl
hille@wrakkenmuseum.nl

Hoorn

Kinderboerderij & landbouwmuseum Het Hooivak

Het Hooivak is een oude terschellinger boerderij anno 1889. Het Hooivak bestaat uit een landbouwmuseum en een kinderboerderij.In de kleine boerderij ziet u de oude grop-stallen, het gangpad de millem, de dorsvloer incl.tiling en het kenmerk van de terschellinger boerderij; het schuntsje. Op de leger vindt u een mooie verzameling gereedschappen, de boerenwagen , de aardkar en nog meer.

De kinderern vermaken zich met de boerderij dieren;een pony om op te rijden , kippen om te voeren, kalfjes en lammetjes om de fles te geven en waar kun je beter leren boter maken, graan malen en spelen op het grote erf als op Het Hooivak? Samen met de honden en de poezen.

Kom kijken en genieten.

open;

voorjaarsvakantie 18 febr.t/m 4 mrt 11.00/17.00 uur

vanaf 4 april dinsdag t/m zaterdag 11.00/18.00 uur

meivakantie; 22 april t/m 29 april 11.00/18.00

entree € 4 vanaf 3 jaar  10 kerenkaart voor € 25.

Kooiweg 3
8896 JL Terschelling Hoorn
+31651895838
http://www.hooivak.nl
info@hooivak.nl

West-Terschelling

Bessenschuur

De sfeervolle Terschellinger Lekkernijwinkel waar de natuur en haar producten centraal staan, geeft je bij binnenkomst direct het gevoel dat je hier altijd te laat binnenkomt en ook steeds weer te vroeg vertrekt. Het gevoel van gezelligheid, de geur die je haast bedwelmt en de diversiteit aan producten en cadeauartikelen geven je dat zo aparte eilandgevoel. In deze ambiance strijden geur, smaak en sfeer om voorrang, hier staat eilander authenticiteit centraal!

Geopend van maan- t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.
Vanaf 14 nov op zaterdag en zondag van 11.00 - 16.30 uur.

 

Badweg 1
8881 HB West Terschelling
+31562443433
http://www.terschellingercranberry.nl
info@terschellingercranberry.nl

Museum 't Behouden Huys

Museum ´t Behouden Huys is dé plek om alles te weten te komen over de veelzijdige geschiedenis van Terschelling en zijn eigenzinnige bewoners.  

Stap de kamer in van dominee Grevesteijn, die je vertelt over de grootste ramp die West-Terschelling ooit gekend heeft. Of beleef hoe ontdekkingsreiziger Willem Barentsz overleefde op Nova Zembla. De sprookjes en sagen van het eiland komen tot leven in zes prachtige animaties. Kom het nu zelf ontdekken en maak je bezoek aan Terschelling compleet! Het museum is er voor Terschelling fans van alle leeftijden.

Commandeurstraat 30
8881 BA West-Terschelling
+31562442389
http://www.behouden-huys.nl
info@behouden-huys.nl

Natuurmuseum Terschelling

Achter de mooie kastanjeboom op het museumpleintje is het Centrum voor Natuur en Landschap van Terschelling gehuisvest. Het is veel groter dan de voorgevel doet vermoeden.
Voor de immense ramen van een 60.000 liter groot aquarium komt u oog in oog te staan met Noord- en Waddenzeebewoners. In dit levendige aquarium zwemt alles door elkaar: groot en klein, jong en oud, rondvis en platvis. In een open roggenbak laten de roggen zich gewillig aanraken en aaien.

Expositie WEER EN KLIMAAT

In de vijfjarige wisseltentoonstelling 'Wadden, WEER & KLIMAAT wordt alles uit de doeken gedaan over het speciale waddenweer. Unieke natuurfilms tonen het rijke vogelleven op het eiland en op het wad. Het Centrum is uitermate geschikt voor kinderen.

Trefwoorden: ontstaan, eb en vloed, werelderfgoed, landschappen, plant en dier,  Bosplaat, zand, zoetwatersystemen, beheer natuurterreinen, wad, schelpenpresentatie, zeehonden, zout; heel geschikt voor kinderen.

Bent u moe van het staan, dan kunt u in de filmzaal plaats nemen, waar doorlopend unieke waddenfilms worden vertoond.

Voor eenvoudig natuuronderzoek zijn er meetapparatuur en gereedschappen beschikbaar. Leuk om te doen voor en met kinderen vanaf ongeveer tien jaar.

Alle presentaties en aquaria voorzien van LED verlichting.  Het geeft een bijzonder verrassend effect, zeker de onderwaterverlichting. Hiermee is het Centrum het eerste museum in Nederland dat uitsluitend gebruik maakt van LED-verlichting.

Met het toepassen van deze verlichting bereiken we een forse bezuiniging op het energieverbuik en een vermindering van de CO2 uitstoot.

Burg. Reedekerstraat 11
West-Terschelling
+31562442390
http://www.natuurmuseumterschelling.nl
cnl-museum@kpnmail.nl