De Koegelwieck

Ten noorden van Lies ligt de Koegelwieck, de grootste secundaire duinvallei van Terschelling, ontstaan tijdens een grote stuifperiode op het eiland in de 19e eeuw.  

Lees meer
Lies

Beschrijving

Ten noorden van Lies ligt de Koegelwieck, de grootste secundaire duinvallei van Terschelling, ontstaan tijdens een grote stuifperiode op het eiland in de 19e eeuw.

Het kent een enorme plantenrijkdom en is daarom een beschermd natuurgebied. Er lopen enkele wandelpaden door het kwetsbare gebied, waardoor u volop kunt genieten van dit mooie stukje Terschelling.

In de winter blijft hier erg veel duinwater staan, waardoor de paden niet toegankelijk meer zijn. Soms staan er zelfs hele stukken aangrenzend bos onder water, waar zelfs de eilander deelnemers aan 'de Terschelling survival' zich in kunnen vergissen!
 

Kenmerken

Type

  • toeristische attractie

Thema's

  • Natuur

Kunst & Cultuur

  • Bezienswaardigheden

Kaart & omgeving

Lies

Het dorp Lies is gelegen tussen de dorpen Formerum en Hoorn. De dorpskern bestaat uit een hotel met wellnes, een aantal (bezoek)boerderijen, winkels en woningen langs de Terschellinger hoofdweg. Een daarvan is de oudste boerderij van het eiland. Het heet 'Admir' en stamt uit 1662. Ook vind je er de 'Natuurschuur' van Staats Bosbeheer. Ten noorden van het dorp lies zijn een tweetal kleinere kernen: Kathoek en Noordhoek.

Op de grens met het dorp Hoorn ligt het elzenhakhoutbos dat de naam 'Lergerbos' draagt. Lerger is de benaming  die Terschellingers gebruiken voor de inwoners van Lies. In de duinen ten noorden van Lies ligt het uitgestrekte reservaat de Koegelwieck. Het Liesinger- of Liesterplak in het zuidwesten van dit reservaat, wordt in de winter door de inwoners van Lies als ijsbaan gebruikt.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL