Kabouterroute

In het Hoornse bos is de Kabouterroute. Daar ontdekken de kleinsten de natuur, samen met de kabouters in het bos. Een waar avontuur! De boekjes zijn te verkrijgen bij de VVV en de winkel Ben van alles.   

Lees meer
badweg
8896
Hoorn

Beschrijving

Kabouterroute | #terschellingchallenge

Het is handig om de fiets bij het eindpunt neer te zetten, bij de Hedredersplak en dan even terug lopen naar de start van de route. 

klik hier om online je opdrachten boekje te bestellen!

Kenmerken

Type

  • toeristische attractie

Thema's

  • Voor kinderen
  • Natuur

Actief en sportief

  • Wandelen

Kunst & Cultuur

  • Bezienswaardigheden

Kaart & omgeving

Hoorn

Hoorn ligt ten oosten van Lies en ten westen van Oosterend. Karakteristiek is middeleeuwse kerk. De Sint Janskerk is gebouwd in de 13e eeuw en is daarmee de oudste kerk van Terschelling. Naast de kerk hangt 'de Sjouw'. Deze tijdbal werd gehesen om aan het werkvolk in de wijde omtrek te laten weten dat het tijd was voor het eten.

Hoorn is een langgerekt dorp met van oorsprong verspreide bebouwing van boerderijen en woningen. Eén van de oudste gebouwen van het dorp is de strandvonderijschuur, nog vrijwel in oorspronkelijke staat. Vroeger werden hier de gejutte spullen opgeslagen. Tegenwoordig vind je er een aantal winkels, restaurants en bezoekboerderijen.

Ook kent Hoorn een aantal markante plekken en mensen. Een van de markante bewoners was Jean Dulieu, de bedenker van Paulus de Boskabouter. Aan de boskant van Hoorn ligt nu dan ook het spannende kabouterpad.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL