Kroonpolders

De naam ' kroonpolders'  doet vermoeden dat het hier om polderlandschap gaat. Niets is minder waar. Het is onderdeel van het natuurgebied De Noordsvaarder en bestaat uit prachtige duinvalleien, heide en rijke vegetatie. 

Lees meer
West-Terschelling

Beschrijving

De duinvalleien zijn veelal nattig waardoor o.a. de cranberryplant zich er succesvol heeft kunnen vestigen. Soms is de duinvallei er diep genoeg waardoor het water blijft staan en er een meertje vormt.

Waarschijnlijk gaat het mooiste wandelpad van Terschelling vanaf het fietspad door deze kroonpolders naar de grote stuifduinen. Eenmaal de stuifduin beklommen, wordt u beloond met een prachtig panorama over dit mooie gebied. Lekker aan de zuidkant van het duin in het zonnetje, beschut tegen de wind die veelal vanuit het westen waait, is het goed toeven! En als u zich, 20 meter boven NAP, omdraait en met het hoofd boven het duin naar de Westkant kijkt, ziet u het de mooie Terschellinger kustlijn. Met in de verte Vlieland, en daartussen de Noordzee met de prachtige branding, welke door de straffe wind kansloos op de Noordergronden uiteenspat.
 

Kenmerken

Type

  • toeristische attractie

Thema's

  • Natuur

Kunst & Cultuur

  • Bezienswaardigheden
De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL