Noordzeestrand

Het Noordzeestrand van Terschelling is vooral beroemd vanwege de gigantische breedte van het strand.

Lees meer
West-Terschelling

Beschrijving

Noordzeestrand

Het is soms ook wel een luxeprobleem als je denkt bij het strand te zijn en dan realiseert dat je met de bolderkar nog zeker 500 meter in het mulle zand moet ploeteren voordat je bij de waterkant bent.

Maar dat heeft tot nu toe nog nimmer geleid tot ontmoediging bij onze zomergasten. Deze badgasten, zoals de eilanders zeggen, genieten volop van dit heerlijke strand, waar je nog een lekker plekje kunt uitzoeken zonder dat je op de handdoek van de buurman ligt. En het mooie is: het strand is altijd dichtbij, want het eiland zelf is slechts 4 kilometer breed, hier beleef je nog het echte eilandgevoel!

Maar let op: in de winter razen stormen over het eiland en is het er ruig. Dan kan het water onder bepaalde omstandigheden en met de juiste wind (bijv Noordwest 8 of hoger) en springtij tot aan de duinen staan! 500 meter strand is dan geheel verdwenen.

Kenmerken

Type

  • toeristische attractie

Thema's

  • Strand
  • Natuur

Kunst & Cultuur

  • Bezienswaardigheden

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL