Oude reddingboothuis

In 1904 werd bij de westelijke havendam een houten schuur gebouwd. Deze stond op palen, met de voorkant boven de dam.

Willem Barentszkade

Ervoor was een glijgoot aangebracht waardoor de bemanning van de N.Z.H.R.M. (reddingmaatschappij) al in de schuur in hun boot kon stappen alvorens de boot via deze goot met een vliegende start te kunnen lanceren om de reddingen op zee uit te voeren. In de kom ligt nog steeds de (huidige) reddingboot "Arie Visser".

De schuur is inmiddels niet meer op de oude plek, maar is huidig meer oostelijk in de haven geplaatst nabij de betonning en doet nu dienst als het clubhuis van het duikteam "Equador", wat duidelijk te zien is aan de grote hoeveelheid opgedoken kanonnen en andere voorwerpen welke de nabije omgeving opsieren.

• toeristische attractie

Kunst & Cultuur