Sterren Tellen

Op Terschelling is het pas écht donker! Niet voor niets is de Boschplaat het eerste Dark Sky park van Nederland. De melkweg en de sterren zijn hier werkelijk oogverblindend!

Lees meer
Hoorn

Beschrijving

Sterren tellen | #terschellingchallenge

Dark Sky Parken zijn gebieden in de wereld waar de nachtelijke duisternis optimaal tot zijn recht komt en waar mensen uitgenodigd worden te komen genieten van de natuur. Je hoeft echt geen telescoop te hebben om de sterren te bewonderen. De Melkweg is bij helder weer goed te zien met het blote oog, en nog beter met een gewone verrekijker! Het enige wat u moet doen is eropuit trekken. Te voet, met of zonder gids, te paard of met een huifkar, tijdens de Nacht van de Nacht bijvoorbeeld..

Meer informatie vind je op: www.darkskyterschelling.nl

Met de Nederlandse panisfeer voor 52 NB (en voor elk gebied tussen de 47 en 57 NB) ontdek je zelf welke sterren er aan de hemel staan

Bestel jouw hier panisfeer of hét boek Terschellinger nachtleven

 

Kenmerken

Type

  • toeristische attractie

Thema's

  • Strand
  • Natuur
  • Bezinning
  • Dark Sky

Actief en sportief

  • Wandelen

Kunst & Cultuur

  • Bezienswaardigheden

Kaart & omgeving

Hoorn

Hoorn ligt ten oosten van Lies en ten westen van Oosterend. Karakteristiek is middeleeuwse kerk. De Sint Janskerk is gebouwd in de 13e eeuw en is daarmee de oudste kerk van Terschelling. Naast de kerk hangt 'de Sjouw'. Deze tijdbal werd gehesen om aan het werkvolk in de wijde omtrek te laten weten dat het tijd was voor het eten.

Hoorn is een langgerekt dorp met van oorsprong verspreide bebouwing van boerderijen en woningen. Eén van de oudste gebouwen van het dorp is de strandvonderijschuur, nog vrijwel in oorspronkelijke staat. Vroeger werden hier de gejutte spullen opgeslagen. Tegenwoordig vind je er een aantal winkels, restaurants en bezoekboerderijen.

Ook kent Hoorn een aantal markante plekken en mensen. Een van de markante bewoners was Jean Dulieu, de bedenker van Paulus de Boskabouter. Aan de boskant van Hoorn ligt nu dan ook het spannende kabouterpad.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL