Strandvonderijschuur

Eén van de oudste gebouwen van het dorp Hoorn is de strandvonderijschuur, nog vrijwel in oorspronkelijke staat. De schuur is gebouwd in 1798.

Lees meer
Dorpsstraat
33
Hoorn

Beschrijving

Vroeger werden hier de gejutte spullen opgeslagen en bewaard tot de rechtmatige eigenaar zich meldde. Wanneer dit niet gebeurde, eiste de jutter meestal het vinders- en bergloon op.
Tegenwoordig is het een opslagplaats voor alle verenigingen op Oost-Terschelling.
 

Kenmerken

Type

  • toeristische attractie

Kunst & Cultuur

  • Bezienswaardigheden

Kaart & omgeving

Hoorn

Hoorn ligt ten oosten van Lies en ten westen van Oosterend. Karakteristiek is middeleeuwse kerk. De Sint Janskerk is gebouwd in de 13e eeuw en is daarmee de oudste kerk van Terschelling. Naast de kerk hangt 'de Sjouw'. Deze tijdbal werd gehesen om aan het werkvolk in de wijde omtrek te laten weten dat het tijd was voor het eten.

Hoorn is een langgerekt dorp met van oorsprong verspreide bebouwing van boerderijen en woningen. Eén van de oudste gebouwen van het dorp is de strandvonderijschuur, nog vrijwel in oorspronkelijke staat. Vroeger werden hier de gejutte spullen opgeslagen. Tegenwoordig vind je er een aantal winkels, restaurants en bezoekboerderijen.

Ook kent Hoorn een aantal markante plekken en mensen. Een van de markante bewoners was Jean Dulieu, de bedenker van Paulus de Boskabouter. Aan de boskant van Hoorn ligt nu dan ook het spannende kabouterpad.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL