Stryper kerkhof

Dit is de oudste begraafplaats van het eiland. Opgravingen hebben aangetoond, dat hier al omstreeks 900 na Christus mensen weden begraven. En ook dat er in de loop van de eeuwen maar liefst vijf kerken hebben gestaan.

Lees meer
Midsland

Beschrijving

Stichting Ons Schellingerland heeft de grondprofielen van deze kerken laten markeren met diverse vormen beton en koperslakken. Bij de toegang is een bord geplaatst met uitleg.

Kenmerken

Type

  • toeristische attractie

Kunst & Cultuur

  • Bezienswaardigheden

Kaart & omgeving

Midsland

Midsland is, op West-Terschelling na, het grootste dorp op Terschelling. Het ligt - zoals de naam al zegt -, ongeveer in het midden van het eiland. Rond de Meslânzer kerk vind je een veelzijdige plek met een rijke historie waar je uren kunt rondlopen. Achter de gevels van de vele rijksmonumenten vind je allerlei leuks en lekkers. Lekker rondstruinen en shoppen, pak een terrasje of ga dansen!

Midsland is het hart van evenementen zoals Rock'n Roll Street, de Sint Jans Draverij met ongezadelde paarden, de Beestenmerk, de Midwintermarkt en uiteraard beleef je er tijdens het theaterfestival Oerol volop straattheater en muziek.

Het ware hart van het dorp is de kruiskerk uit 1880 met de oude begraafplaats. Hier houdt men de burenplicht in ere: bij een overlijden regelen de buren de begrafenis. Dan gaan ook de terrassen leeg, worden de vlaggen gestreken en toont men respect door even letterlijk stil te staan.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL