't Wakend Oog

Het Wakend oog, op de hoek Willem Barentszkade en Torenstraat, heeft maar liefst 3 namen. Het meest gehoord is "'t Wakend Oog", onmiddellijk gevolgd door "'t Wachthuuske". De officiële naam is echter "Willem Barentszhuis".

Torenstraat

Zowel in als uitwendig werd het gebouwd als vrijmetselaarstempeltje wat het erg uniek maakt. De 'Schippers en Watersportvereniging Het Wakend Oog" is de huidige eigenaar van het uit 1882 daterend gebouwtje en het is in gebruik als koffiehuis.

Wil jij alle monumenten van Terschelling ontdekken? Bestel dan HIER jouw kunst en monumenten routekaart.

• toeristische attractie

• Kunst en cultuur