Uitzichtpunt Arjensduin

Het Arjensduin is aan verstuiving onderhevig geweest. In de 19e eeuw gaat het fors aan de wandel en bedekt enkele landerijen. Wanneer de boerderij 'De Kooi' dreigt begraven te worden, vindt in 1885 afbraak van deze boerderij plaats.

Lees meer
Hee

Beschrijving

Het Arjensduin

De naam 'De Kooi' duidt op de eendenkooien die in dit gebied hebben gelegen. In 1930 wordt besloten op en rondom de duin bomen te planten om verstuiving te voorkomen. Inmiddels zijn de bomen weer gekapt en is het Arjensduin begroeit met helmgras.

Vanaf het uitzichtpunt op de duin kijk je uit over de duinen van Terschelling. Bovenop het duin heb je een prachtig uitzicht op het duinmeertje van Hee, campings en Hee. 

Het Arjensduin ligt vanuit westelijke richting komende achter het duinmeertje van Hee. Als u het fietspad vanaf Halfweg neemt langs de binnenduinrand dan passeert u aan uw rechterzijde een aantal kampeerterreinen. Het meertje met op de achtergrond het Arjensduin ziet u dan liggen.
Over dit duin loopt een wandelroute met uitzicht op het meertje.

Kenmerken

Type

  • toeristische attractie

Thema's

  • Natuur

Actief en sportief

  • Wandelen

Kunst & Cultuur

  • Bezienswaardigheden

Kaart & omgeving

Hee

Kenmerkend aan Hee is het 'Duinmeertje'. Hier kun je zomers heerlijk zwemmen in de recreatieplas. Het duinmeertje werd in 1962 gevormd, omdat er zand nodig was voor de verhoging van de dijk. Zo'n acht jaar later werd het meertje in gebruik genomen als recreatieplas en je vindt er dan ook enkele grote campings en recreatieterreinen! Hee ligt tussen de twee grootste dorpen op het eiland: West-Terschelling en Midsland. 

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL