Uitzichtpunt 'de bunkers'

Uitkijkpunt 'de bunkers'

Lees meer
Tigerpad
5
8881 GB
West-Terschelling

Beschrijving

De bunkers

Overal op Terschelling kom je ze tegen: de overblijfselen van Duitse bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Deze bouwwerken tekenen het landschap en herbergen vele verhalen. Het Duitse leger heeft tijdens de Bezetting van Terschelling tussen 1941 en 1943 honderden bunkers gebouwd voor de Atlantikwall. 
De belangrijkste bunkers op West-Terschelling zijn uitgegraven om de herinnering aan de oorlogstijd zichtbaar te houden.
Vanaf dit uitkijkpunt kijk je over West en de jachthaven.
 

Kenmerken

Type

  • toeristische attractie

Thema's

  • Natuur
  • Kunst en cultuur

Actief en sportief

  • Wandelen

Kunst & Cultuur

  • Bezienswaardigheden

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL