Uitzichtpunt Jan Thijssensdune

Aan de rand van het Dark Sky Park ligt een ruim 14 meter hoge duin met 360 graden uitzicht over de verre omgeving.  

Lees meer
Oosterend

Beschrijving

Jan Thijssensdune | #terschellingchallenge

Bovenop de Jan Thijssensdune kijk je uit over het gevarieerde landschap van Terschelling. Op ruim 14 meter hoogte heb je uitzicht over wad, kwelder, duinen, heide, bos, polder en strand. Hier kun je genieten van de natuur en rust. Tevens een mooie plek om trekvogels te bewonderen.

De naamgever van de Jan Thijssensdune is Jan Thijssen en hij leefde van 1840 tot 1923. Hij heette eigenlijk Jan Tijs Pals en was eerst roeier en later schipper van de reddingboot van reddingstation Paal 8. Het duin is naar hem vernoemd omdat hij hier het helmgras heeft ingeplant.

Wil je alle uitzichtpunten ontdekken? Bestel dan HIER de fietsroute langs alle uitkijkpunten van Terschelling. 

Kenmerken

Type

  • toeristische attractie

Thema's

  • Natuur

Actief en sportief

  • Wandelen

Kunst & Cultuur

  • Bezienswaardigheden

Kaart & omgeving

Oosterend

Oosterend was ooit het meest oostelijke puntje van Terschelling. Hier hield het eiland vroeger op. Maar het eiland is gegroeid. Nu ligt Oosterend aan de rand van de uitgestrekte wildernis van Europees Natuurreservaat en Dark Sky Park de Boschplaat. Waddenzee Unesco Werelderfgoed ligt hier letterlijk voor de deur. Het dorp zelf is klein, maar fijn. Er zijn enkele restaurants, fietsverhuur, kleine supermarkt, overnachtingsmogelijkheden, een aantal veehouders en een kaasmakerij.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL