Uitzichtpunt Kaapsduin West

Kaapsduin is het hoogste duin van Terschelling. Dit duin ligt 31.4 meter boven NAP.

Lees meer
West-Terschelling

Beschrijving

Kaapsduin West | #terschellingchallenge

Dit is een korte wandeling naar het uitkijkpunt op het Kaapsduin bij West-Terschelling. Hier is een betonnen pad aangelegd waardoor ook rolstoelgebruikers hier omhoog kunnen. Eenmaal boven heb je een schitterend uitzicht over het dorp West-Terschelling, over de Noordsvaarder tot Vlieland en over het wad.
Het markante Seinhuisje staat op het kaapsduin direct ten westen van West-Terschelling en is kort na de oorlog gebouwd als peilstation voor de marine. Om schepen met hun positiebepaling te helpen en luisterde de Marine het radioverkeer tussen schepen uit.
Dit duin ligt 31.4 meter boven NAP.
 

Kenmerken

Type

  • toeristische attractie

Thema's

  • Voor mindervaliden
  • Natuur

Actief en sportief

  • Wandelen

Kunst & Cultuur

  • Bezienswaardigheden

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL