Uitzichtpunt Seinpaalduin

Aan de westkant van West-Terschelling ligt een hoog duincomplex, dat het dorp beschermt tegen harde westerstormen.

Lees meer
West-Terschelling

Beschrijving

Seinpaalduin | #terschellingchallenge

Seinpaalduin geeft een uniek uitzicht over West, de haven van Terschelling, het Groene strand en de Noordsvaarder. Bij helder weer zie je zelfs Vlieland aan je voeten liggen. Het zuidelijke punt heet het Seinpaalduin, vanwege de seinpaal die er staat. Deze seinpaal geeft, door middel van verschillende kleuren lamplicht, informatie omtrent de te verwachten harde wind aan de scheepvaart op het wad. De kleurcodes van de seinpaal en wat deze betekenen zijn te lezen in het prachtige fietsrouteboek "Sporen in het Zand" verkrijgbaar bij de VVV Terschelling. Het markante Seinhuisje staat op het naast gelegen Kaapsduin is kort na de oorlog gebouwd als peilstation voor de marine. Dit is een korte wandeling naar het uitkijkpunt op het Kaapsduin . Hier is een betonnen pad aangelegd waardoor ook rolstoelgebruikers hier omhoog kunnen.

Kenmerken

Type

  • toeristische attractie

Thema's

  • Natuur

Actief en sportief

  • Wandelen

Kunst & Cultuur

  • Bezienswaardigheden

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL