Van Hunenplak

Het Van Hunenplak is een duinplas met een historie. Bijzondere plantensoorten dreigden bij het opschonen van Doodemanskisten in de jaren vijftig verloren te gaan. 

Lees meer
Hoofdweg
8881 HA
West-Terschelling

Beschrijving

Van Hunenplak

Voormalige boswachter Van Hunen wilde deze soorten voor het eiland behouden en liet een lage duinvallei schoonmaken en uitgraven zodat er een nieuw duinmeertje ontstond. Hier bracht hij de zeldzaamheden naar toe. Je kunt hier bijvoorbeeld de Zonnedauw vinden.

Het meertje ligt in het bos aan het fietspad in het verlengde van de Sportlaan (zwembad) richting de Bessenschuur.

(foto JacobaJ)

Kenmerken

Type

  • toeristische attractie

Thema's

  • Natuur

Kunst & Cultuur

  • Bezienswaardigheden

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL