Contact met VVV Terschelling, adresgegevens, telefoonnummer

Vervoer naar en op Terschelling

Hoe boek ik een bootkaartje?

Bootkaartjes kunnen bij de VVV geboekt worden bij de reservering van je vakantieverblijf. Losse kaartjes koop je direct bij rederij Doeksen. Dat kan online of in de terminal. Bij een online boeking ben je verzekerd van een plek.

Rederij verzorgt de overtocht van Harlingen naar Terschelling. Er is een langzame veerdienst die er ongeveer twee uur over doet. Op deze boot kan de auto of fiets mee. Er is een bar en een restaurant aan boord voor drankjes, ontbijtjes, snacks en uitgebreide diners.

Er gaat ook een sneldienst die er ongeveer 45 minuten over doet. Hier kunnen geen auto´s of fietsen meegenomen worden en er is geen catering aan boord.

Kijk voor meer informatie en boekingen op www.rederij-doeksen.nl

Welk vervoer is er op Terschelling?

Bij aankomst met de boot staan altijd de elektrische bussen van Arriva klaar. De chauffeurs rijden van West Terschelling naar Oosterend, door de grotere dorpen. In het hoogseizoen rijdt de bus ook naar West aan Zee. Er sluit altijd een bus aan op de vertrekkende veerdienst. 
In de bus is de OV-chipkaart geldig maar er zijn ook losse papieren kaartjes te koop. Er is een oplaadpunt bij het VVV-kantoor waar je ook een anonieme OV-chipkaart kan kopen.

Er staan diverse taxibedrijven aan de haven en deze rijden ook op afroep. Natuurlijk zijn er ook fietsen (van tandems tot bakfiets, met kinderzitjes of hondenkarretjes), scooters, tuktuks en (elektrische) auto´s te huur. 

Zelf een auto meenemen naar het eiland kan ook. Bij rederij Doeksen kunnen alleen op de langzame veerdienst een beperkt aantal auto´s mee. Houd rekening met extra kosten voor de overtocht.

Op Terschelling kan je de auto gratis parkeren. Het is goed te beseffen dat er maar heel weinig autowegen zijn, namelijk de Hoofdweg en de badwegen. Ook zonder auto is het eiland prima te verkennen!

Hoe kom ik met bagage bij mijn vakantieverblijf?

Op Terschelling kan je kiezen tussen openbaar vervoer, taxi, huurfiets, scooter en huurauto.

De bagage van passagiers zonder auto wordt door rederij Doeksen in bagagewagens op en van de boot gereden.
Op de haven van Terschelling haal je de bagage op uit de bagagewagen. Als je bij aankomst een fiets huurt, wordt de bagage gratis door de fietsverhuurder naar je vakantieverblijf gebracht (en weer opgehaald bij vertrek).
Je kan ook in een van de gereed staande bussen stappen of aan de haven een taxi nemen naar de accommodatie. Ook is het mogelijk om (van tevoren) een auto te huren. Een fiets (online) huren kan ook voordat je vertretk naar Terschelling. De huurfiets staat dan klaar aan de haven.

 

 

Waar laat ik de auto?

Bij de veerhaven in Harlingen is een bewaakt parkeerterrein Tsjerk Hiddes waar de auto van vakantiegasten tegen betaling geparkeerd kan worden. Ook kan je de auto kwijt bij de Bazuin en parkeergarage P2. Even buiten Harlingen is er ook parkeergelegenheid bij All in. De laatste brengt je per busje van het parkeerterrein naar de haven (en terug).
Informeer ruim van te voren naar de beschikbaarheid bij de parkeergelegenheid naar keuze.

Op Terschelling kan je de auto gratis parkeren. Er zijn geen stoplichten op het eiland. Daarnaast is het goed te beseffen dat er maar heel weinig autowegen zijn, namelijk de Hoofdweg en de badwegen. Ook zonder auto is het eiland prima te verkennen!

Kan ik een kampeerauto meenemen?

Ja, er zijn ook kampeerplekken te huur op verschillende campings. Rederij Doeksen hanteert een speciaal tarief voor de overtocht (afhankelijk van de hoogte en lengte van de camper).Kijk op www.rederij-doeksen.nl voor de exacte prijzen. Reserveer van te voren de overtocht in verband met een beperkt aantal plaatsen op de veerdienst. 

Kan ik met mijn rolstoel aan boord?

Rederij Doeksen heeft verschillende schepen. Veerdienst De Friesland en de sneldiensten zijn goed toegankelijk met een rolstoel. Het schip De Midsland is zeer moeilijk toegankelijk.

Zijn er oplaadpunten voor mijn elektrische fiets of auto?

Er zijn verschillende plekken waar de elektrische fiets opgeladen kan worden.

Kan ik via de VVV een bootkaartje annuleren?

Als je via de VVV tegelijk met je vakantieverblijf de bootkaartjes hebt geboekt, kan de VVV de boottickets wijzigen of annuleren. Wanneer je direct bij rederij Doeksen de overtocht hebt geboekt, kan je ook alleen zelf bij Doeksen annuleren of wijzigen.