Verantwoord verblijven & Corona op Terschelling

Iedereen is welkom op Terschelling. Wij hebben ruimte genoeg! Doe wel alsof je thuis bent. Ook op Terschelling gelden de landelijke maatregelen. 

Op deze pagina houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Testen voor toegang
UPDATE 11-11-2021

Het is vanaf 12 november weer mogelijk om te testen. Je kunt testen voor toegang in de ET10 in Midsland. De testen zijn gratis en 24 uur geldig. Afspraak voor testen van te voren maken op www.testenvoortoegang.org

Belangrijk: Het gebruik van een mondkapje is verplicht in de veerterminals, op de terreinen en aan boord van de schepen van Rederij Doeksen (ook op het buitendek).
Bestel hier je Terschellinger Mondkapjes 

Grand cafe Promenade in de veerterminal is met corona-toegangsbewijs  toegankelijk

Bij een positief testresultaat op Terschelling wordt de volgende werkwijze gehanteerd.

 1. Met COVID-19 besmette personen dienen bij voorkeur gebruik te maken van de watertaxi van Rederij Noordgat (tel. 0562-443044) om het eiland te verlaten.
   
 2. Indien dit niet mogelijk is en/of er zijn andere redenen waardoor vervoer met de watertaxi geen optie is, dan is onder voorwaarden vervoer met de vrachtboot mogelijk. Hiervoor dient diegene tijdig telefonisch contact op te nemen met ons Contactcenter (dus nooit fysiek naar de balie in de terminal) via 088-9000888 (dagelijks van 9:00-17:00 u, za/zo 10:00-14:00 u. Buiten openingstijden kan dit via het telefoonnummer 0517-491536. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar tussen 8 en 20 uur.
   
 3. Het Contactcenter of de Front Office Harlingen kan deze persoon vervolgens kosteloos omboeken naar de afvaart van de vrachtdienst (ma-vr) afvaart T-H om 11:00 u en/of 16:00 u. Er worden op basis van beschikbaarheid, tot maximaal 6 (positieve/quarantaine) personen per afvaart geboekt. Indien men in eigen voertuig van het eiland reist, blijft men tijdens de reis in het eigen voertuig. Indien men zonder eigen voertuig reist, verblijft men in het daarvoor speciaal opgestelde compartiment aan boord. De betreffende personen dienen een mondkapje van het type FFP2 te dragen. Let op: het kan voorkomen dat positief geteste personen en personen die in quarantaine gaan, gezamenlijk in dit compartiment reizen. Heeft men hier bezwaar tegen, dan dient de overtocht per watertaxi te worden gemaakt.
   
 4. Bij iedere afvaart met COVID-19 positief geteste personen is een begeleider namens de gemeente aanwezig. Deze begeleider vangt de betreffende personen op bij het auto-opstelterrein op Terschelling. Dit kan ook de taxichauffeur zijn. Nadere instructies ontvangen zij ter plaatse van de dienstdoende bemanning.
   
 5. De vrachtboot meert in Harlingen af aan de Korte Lijnbaankade 1 in de Industriehaven. Dit moet vooraf duidelijk aan passagiers kenbaar worden gemaakt, zodat zijzelf tijdig eigen vervoer vanaf de Korte Lijnbaankade kunnen regelen. 

BOEKEN BOOT TERSCHELLING
Wil je boeken dan is het belangrijk om ook de overtocht te bekijken. We hebben op onze nieuwe website in samenwerking met Rederij Doeksen een koppeling gemaakt zodat je de actuele capaciteit kunt zien tijdens het boekingsproces. De knop staat aan de bovenkant van de pagina accommodaties.

TIPS VOOR HET BOEKEN
Lukt het niet om boot en verblijf te matchen? Wellicht heb je iets aan de onderstaande tips:

 • Wijk af van de standaard aankomst- en vertrekdagen
 • Combineer je verblijf met een extra overnachting
 • Laat de auto thuis, je kunt prima fietsen op Terschelling of goedkoop een auto huren
 • Bij een langere periode kun je ook 2 verschillende accommodaties boeken als combinatie  

Mocht je hulp nodig hebben dan kan je ons uiteraard altijd vragen om advies. 
Mail info@vvvterschelling.nl met je vraag.

GOED VOORBEREID OP REIS
In Harlingen ligt een gratis Sjouw voor je klaar. Hierin staan allerlei tips wat je wel kunt doen in deze periode. Daarnaast hebben we een app ontwikkeld waarmee je actuele tips krijgt voor je verblijf. Download de app en je kunt alle tips zien. Ook kun je vrienden uitnodigen en elkaar tips geven.

Download de Terschelling Tips app: 
Google Play >>
App store >>

Meer inspiratie:
Ook kun je alvast inspiratie opdoen met onze kaarten en routes. Kijk op onze nieuwe webshop: www.webwinkelterschelling.nl voor de leukste Terschelling producten. 

MEER TERSCHELLING
Wil je meer weten over waar je kunt eten, afhalen of laten bezorgen? 
Kijk op de pagina bezorgen voor de meest actuele lijst.

Een overzicht van openbare toiletten op Terschelling >>

Een overzicht van leuke adressen, natuurgebieden en meer >>
Een overzicht van de excursies >> 
Poster met QR codes >>

TERSCHELLING VOUCHERS
Alvast een leuke tip voor een verjaardag of gewoon om iemand een hart onder de riem te steken: 
Terschelling Vouchers voor lokale winkels, horeca, excursies of verblijf. Kies de cadeau optie en stuur een persoonlijke boodschap mee. Maken wij er een mooi pakket van. https://webwinkelterschelling.nl/vouchers

KUN JE NIET WACHTEN?
Volg ons op de onderstaande Social Media en blijf zo op de hoogte van al het moois dat Terschelling te bieden heeft.

Facebook: https://www.facebook.com/groetenvanterschelling
Twitter: https://twitter.com/terschellingvvv
Instagram: https://www.instagram.com/vvvterschelling/

Tot snel op Terschelling!

VRAGEN OVER BOEKING
Heb je een accommodatie geboekt op Terschelling en heb je een vraag over je boeking, neem dan contact op met de verhuurder of, als via VVV Terschelling is geboekt, met ons via info@vvvterschelling.nl

Meer informatie over reisvoorwaarden en annuleringen >>

Voor meer informatie over maatregelen verwijzen wij u ook naar de onderstaande websites:

Ook handig

Welkom op Terschelling

Wat heerlijk dat we weer samen dat fantastische eilandgevoel kunnen beleven. Wees welkom op Terschelling. Tijd voor het maken van nieuwe herinneringen. Er is ruimte genoeg voor iedereen. Doe daarom vooral alsof u thuis bent. Want ook op...
lees verder >

Belangrijke adressen op Terschelling

In het geval van nood is het handig om te weten waar u terecht kunt op Terschelling, Huisartsen op Terschelling Op Terschelling kunt u voor medische zaken terecht bij onze twee huisartsenpraktijken; huisartsenpraktijk West-Terschelling en...
lees verder >

Bezorgen of afhalen

Er zijn diverse restaurants waarbij nu ook tijdelijk afhalen en of bezorgen mogelijk is. Via onderstaande link krijg je een overzicht.
lees verder >

Supermarkten op Terschelling | Handig overzicht

Verspreid over het eiland kun je verschillende supermarkten vinden. Op verschillende locaties kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen. Onderstaand een overzicht van de verschillende supermarkten. Kies je supermarkt en kijk op de website wat...
lees verder >

Winkels open op Terschelling

In de huidige periode zijn alleen de essentiële winkels geopend. Kijk hier voor een overzicht van de winkels waar je op Terschelling nog terecht kunt.
lees verder >

Openbare toiletten

Onderstaand een overzicht van de openbare toiletten waar je gebruik kunt maken op Terschelling. Handig om te weten wanneer je een rondrit over het eiland maakt. Met de versoepelingen per 5 juni zijn de dixies bij de strandovergangen niet meer...
lees verder >

Website Rederij Doeksen

Bezoek de website van Rederij Doeksen voor het laatste nieuws over afvaarten van en naar Terschelling.
lees verder >

Gemeente Terschelling

Openingstijden, vergunningen en andere informatie over de gemeente Terschelling via de website. 
lees verder >

Contact

UPDATE 28 april: De winkel is weer gewoon geopend. Je kunt ook afhalen en bestellen via onze webshop. Wij bezorgen gratis op Terschelling.  Wij zijn ook  bereikbaar via info@vvvterschelling.nl of bel 0562-443000 (maandag t...
lees verder >

Zien en doen

Zien en doen op Terschelling. Er ligt een uitgestrekt eiland voor je klaar. Genieten van het ware eilandgevoel op Terschelling. Niets hoeft, alles kan.
lees verder >

Excursies en activiteiten op Terschelling

"Wat is er te doen en te zien op Terschelling?" Wij hebben alle activiteiten en excursies verzameld. Maak een keuze uit het mooie aanbod.
lees verder >
De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL