20180910 182346 01

Waddentournee Club Classique

DE PRIMEUR VAN EEN WADDENTOURNEE

25 JUNI | SINT-JANSKERK HOORN

Terschelling is haast de superlatief van deze tournee: met haar 674 km² heeft Terschelling de meeste grondvest om ruimschoots verhalen uit te kunnen putten. Wat dacht je van het smeuïge verhaal van een gestrand schip vol whisky en wijn en een beneveld eiland tot gevolg. Of aangespoelde flessenpost van een 13-jarige Engelsman, die aanvankelijk slechts leidt tot een penvriendschap met een 14-jarige Terschellingse, maar zes jaar later is er de ontmoeting en liefde op het eerste gezicht.
Die dag pak je gelijk een eeuwenoude eilandertraditie mee: de folklore leeft op in de jaarlijkse traditionele paardenrace in Midsland. En bij paardengetrappel kunnen we niet anders dan aan de triomfantelijke Wilhelm Tell Ouverture van Rossini denken. Ook Offenbach maakt onder anderen zijn opwachting, met een lied waar zangeres Karin Strobos nèt te diep in het glaasje kijkt. De dag besluit met het Il Tramonto van Respighi, een ode aan de zonsondergang op het eiland.

Met eilanders Hille van Dieren, Willem Mier en Cobie Smart.

De spotlight is – voor eens – niet op het podium, maar op het publiek gericht. En in het bijzonder op de eilanders: de ontroerendste, grappigste en meest memorabele anekdotes van eilanders vormen het script. Aan elkaar gemonteerd door het zestal topmusici en ras-entertainers van Club Classique en geserveerd met hoogtepunten uit het kamermuziekrepertoire, word je een Classical Soundtrack voorgeschoteld: verhalen die gehoord moeten worden en muziek die kracht bijzet waar woorden niet altijd toereikend zijn.

Club Classique bestaat uit mezzosopraan Karin Strobos, pianist Caspar Vos, violisten Myrthe Helder en Maren Bosma, altviolist Lotus de Vries en cellist Leonard Besseling.

Tijd: 20:30 uur
Prijs: Regulier: € 15,00 · Eilander: € 7,50 · 18 - 30 jaar: € 7,50 · onder de 18 jaar: gratis
Meer informatie & tickets: www.waddentournee.nl

Zie ook:

Die Sicherheit von:

VVV Terschelling

Sicher zahlen mit:

VVV Terschelling

Anmelden

Möchten Sie persönliche Tipps für Ihren Urlaub? Dann melden Sie sich für den Newsletter an