Holiday with care on Terschelling

Speciale zorg

Speciale zorg

Bent u minder goed ter been, gehandicapt of heeft u speciale zorg nodig tijdens uw vakantie? Op Terschelling kunnen diverse bedrijven u van dienst zijn. Probeer van te voren contact te leggen en de zaken te regelen. Beter goed voorbereid op reis, dan het risico nemen om op Terschelling toch in de problemen te raken omdat er zaken niet meer beschikbaar zouden zijn tijdens uw verblijf. U rijdt immers niet snel even naar huis.

Thuiszorg Het Friese Land, Westerdam 33, 8891 GL Midsland, tel. 0900-8864 (dag en nacht bereikbaar). info@thfl.nl. www.thfl.nl

Voor aanvragen van zorg en voor advies en informatie over zorg, wonen en welzijn. Thuiszorg Het Friese Land biedt: (gespecialiseerde) verzorging en verpleging, (gespecialiseerde) huishoudelijke hulp, uitleen van verpleegartikelen en hulpmiddelen, cursussen.

Uitleen van hulpmiddelen en verpleegartikelen

Kleine hulpmiddelen

Thuiszorg Het Friese Land
Westerdam 33, 8891 GL Midsland,
Postbus 417, 8901 BE Leeuwarden,
tel. 0900-8864 (dag en nacht bereikbaar).

Geopend maan- t/m vrijdag 13.00 - 14.00 uur.

Mailadres: info@thfl.nl. https://www.thfl.nl/ Buiten deze openingstijden en in het weekend kan men geen kleine hulpmiddelen ophalen of terugbrengen. Voor spoed kunt u altijd contact opnemen met HMC en kunnen we naar een passende oplossing zoeken.

Grote hulpmiddelen
Voor alle eilanden geldt het volgende voor de bestelling van grote hulpmiddelen:
· bedden
· matrassen
· tilliften
· anti decubitus materialen (ad kussens en ad matrassen)
· trippelstoelen

Deze worden niet uitgeleend via het uitleenpunt. Voor deze hulpmiddelen kunt u contact opnemen met HMC. Daar wordt door een van onze verpleegkundigen een indicatie gedaan voor het gevraagde hulpmiddel. Vanuit HMC wordt de order doorgemaild naar de transporteur op het eiland en die kunnen dat als vervoersindicatie hanteren en brengen de hulpmiddelen dan gratis bij u thuis.

Aanvragen voor grote hulpmiddelen telefonisch:
HMC locatie Burgum
Mr W.M.O. van Veenweg 40, 9251 GA Burgum.
0900 - 46 02 460

OF

Via onze website:
https://www.hulpmiddelencentrum.nl/gratishulpmiddel

 

 

 

Gebruik electrische duofiets

Een electrische duofiets is een fiets waarbij twee mensen naast elkaar zitten en beiden de pedalen kunnen bedienen. Mensen die niet in staat zijn om zelfstandig te fietsen, kunnen op die manier toch een ritje maken. De fietsers zitten naast elkaar en kunnen onderweg gemakkelijk met elkaar praten.

Door de elektrische ondersteuning is het voortbewegen niet afhankelijk is van het meefietsen van de bewoner. Wie dat niet kan of wil, hoeft niet mee te fietsen. Dat maakt samen fietsen nog eenvoudiger.

De fiets is voorzien van een stoel met armleuningen, een heupgordel en een
voetenbankje. Ook is er een rollatorhouder aanwezig op de fiets.

Voor hulpbehoevende bewoners en voor huurders in de Stilen is het lenen van de duofiets gratis.
Ook eilanders en badgasten, die niet in staat zij zelfstandig te fietsen, kunnen gebruik maken van de fiets. Dit kan voor €10 per 3½ uur.

De elektrische duofiets is geschonken door de stichting Vrienden van De Stilen.

De Stilen
Longway 2
8881 CN West-Terschelling
(0562) 44 64 00