Dichter bij Zee Digitaal

De digitale versie van 2021! De schoonheid van Terschelling weergeven in gedichten. 

Lees meer
Digitaal
Midsland
29 mei 2021 | 09:45 tot 30 jun 2021 | 09:45

Beschrijving

De versie van 2021 is volledig digitaal.

Ga naar: https://www.terschelling.tv/kijk/programmas/specials/

 

In de kerk van Midsland dragen zes eilander dichters en singer/songwriters hun gedichten voor. Dit jaar is de gastdichter Tjitske Jansen. “Een van de meest gevraagde Nederlandse dichters op scholen en festivals. De Volkskrant schreef: "Ze imponeerde met een voordracht die zo helder, aards en licht van toon was dat het onmogelijk was in gedachten af te dwalen." 
Tijdens ‘Dichter bij zee’ wordt ook ‘de dichter van Terschelling’ bekend gemaakt. Een eretitel die de dichter een jaar lang mag dragen. 

Na afloop krijg het publiek een bundel mee naar huis waarin de voorgedragen gedichten na te lezen zijn.

Komende data

29 mei 2021 | 09:45 tot 30 jun 2021 | 09:45

Kenmerken

Type

  • evenement

Kunst & Cultuur

  • Voorstellingen

Kaart & omgeving

Midsland

Midsland is, op West-Terschelling na, het grootste dorp op Terschelling. Het ligt - zoals de naam al zegt -, ongeveer in het midden van het eiland. Rond de Meslânzer kerk vind je een veelzijdige plek met een rijke historie waar je uren kunt rondlopen. Achter de gevels van de vele rijksmonumenten vind je allerlei leuks en lekkers. Lekker rondstruinen en shoppen, pak een terrasje of ga dansen!

Midsland is het hart van evenementen zoals Rock'n Roll Street, de Sint Jans Draverij met ongezadelde paarden, de Beestenmerk, de Midwintermarkt en uiteraard beleef je er tijdens het theaterfestival Oerol volop straattheater en muziek.

Het ware hart van het dorp is de kruiskerk uit 1880 met de oude begraafplaats. Hier houdt men de burenplicht in ere: bij een overlijden regelen de buren de begrafenis. Dan gaan ook de terrassen leeg, worden de vlaggen gestreken en toont men respect door even letterlijk stil te staan.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL