Filmfestival Terschelling

Alweer de twaalfde editie van het Filmfestival Terschelling. Het festival, dat plaatsvindt op het mooiste Waddeneiland, wordt in zeer korte tijd opgebouwd. En ook in no-time verdwijnt het weer. En wat er in de tussentijd is gebeurd? Dat moet je echt eens meemaken..

Lees meer
West-Terschelling
18 nov 2021 | 20:30 tot 21 nov 2021 | 20:30

Beschrijving

Diverse locaties worden omgetoverd tot bioscoopzaal. Perzische tapijten, rode lopers, huiskamerplanten en houten klapstoeltjes sieren het decor.
Van 18  t/m 21 november 2021

Tijdens het lange weekend worden er ruim zeventig films vertoond, in allerlei genres en met verschillende boodschappen. Je kunt genieten van Film&Food met bijpassend diner en wat je echt niet mag missen zijn de spectaculaire 'Specials'. De film, de locatie, het vervoer... alles blijft geheim tot het laatste moment. Echt een 'must-do' tijdens het Filmfestival Terschelling... want ook voor komende editie hebben ze weer een aantal mooie verrassingen in petto.
Houd het programma in de gaten op www.filmfestivalterschelling.nl

 

 

Komende data

18 nov 2021 | 20:30 tot 21 nov 2021 | 20:30

Kenmerken

Type

  • evenement

Thema's

  • Kunst en cultuur

Kunst & Cultuur

  • Voorstellingen

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL