Kuiper Brandaris race

27e keer Brandaris Kuiper race. Het grootste zeilevenement voor de klassieke zeilschepen uit de chartervaart.

Willem Barentszkade
17 okt 2020 | 10:30 tot 18 okt 2020 | 16:00

Op zaterdag 17 oktober is Harlingen voor de 27e maal het startpunt van de Brandaris Kuiper race.
Het grootste zeilevenement voor de klassieke zeilschepen uit de chartervaart. Het deelnemersveld bestaat uit verschillende klassen, onderverdeeld in klippers, tjalken, aken, skutsjes, kotters, botters en zeeschepen.

Herman Brandsma uit Harlingen is de bedenker en organisator van dit onvervalst stukje Hollands zeilglorie. In 1994 heeft hij deze wedstrijd op de kaart gezet ter ere van het 400-jarig bestaan van de Brandaris vuurtoren op Terschelling. Twintig jaar later is deze race uitgegroeid tot een zeilevenement van ongekende schoonheid.

Om 10.30 uur  starten de Grote Klippers en steeds 10 minuten later start een volgende klasse. Uiterlijk 16.00 uur moeten alle schepen de finish zijn gepasseerd. De start is bij de Pollendam, vervolgens Blauwe Slenk, richting West-Meep en Slenk. De finish is tussen de Cardinale Meep/Slenk en Noord-Meep 3(NM3).

De traditionele prijsuitreiking zal plaatsvinden op West-Terschelling door politiek commentator Frits Wester.

Komende data

17 okt 2020 | 10:30 tot 18 okt 2020 | 16:00