Mediteren op weg naar Pasen

Vier woensdagavonden is er gelegenheid op weg naar Pasen om stilte en rust te vinden bij een kaarsje op een bijzondere plaats op Terschelling: in de St. Janskerk te Hoorn.

Lees meer
Sint Janskerk
Hoorn

Beschrijving

Zoek naar ademruimte in het oudste gebouw van Terschelling. Dit gebouw werd meer dan zevenhonderd jaar geleden speciaal gebouwd voor gebed en samenkomst. Al die eeuwen heeft de kerk deze functie vervuld.

Op vier woensdagavonden in het voorjaar 11, 18, 25 maart en 1 april.
Telkens van 20.15 – 21.45 uur. Geschikt voor zowel degene die al ervaring heeft met mediteren als wie hier mee kennis wil maken is welkom.

Inlichtingen en opgave per e-mail:ezoomers@xs4all.nl of telefoon 0562 769001.

Kenmerken

Type

  • evenement

Kunst & Cultuur

  • Workshops

Kaart & omgeving

Hoorn

Hoorn ligt ten oosten van Lies en ten westen van Oosterend. Karakteristiek is middeleeuwse kerk. De Sint Janskerk is gebouwd in de 13e eeuw en is daarmee de oudste kerk van Terschelling. Naast de kerk hangt 'de Sjouw'. Deze tijdbal werd gehesen om aan het werkvolk in de wijde omtrek te laten weten dat het tijd was voor het eten.

Hoorn is een langgerekt dorp met van oorsprong verspreide bebouwing van boerderijen en woningen. Eén van de oudste gebouwen van het dorp is de strandvonderijschuur, nog vrijwel in oorspronkelijke staat. Vroeger werden hier de gejutte spullen opgeslagen. Tegenwoordig vind je er een aantal winkels, restaurants en bezoekboerderijen.

Ook kent Hoorn een aantal markante plekken en mensen. Een van de markante bewoners was Jean Dulieu, de bedenker van Paulus de Boskabouter. Aan de boskant van Hoorn ligt nu dan ook het spannende kabouterpad.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL