Muziek in de familie - Ruud en Bertus Borgers

Een informatieve voorstelling met muziek en verhalen door Ruud en Bertus Borgers. Rock, Soul en Blues.

Lees meer
Muziekcafé De Vijfpoort - Formerum
47
Formerum
vr, 3 apr 2020 | 21:00 - 23:00

Beschrijving

De Brabantse rockmuzikant Bertus Borgers bracht een schitterend fotoboek uit met verhalen uit zijn familie. Al die verhalen draaien om het maken van muziek, wat bij Borgers al generaties lang bij het dagelijks leven hoort. Rock, Soul en Blues hebben in deze familie een gezellige klank want het zorgde altijd voor veerkracht en samenhang in moeilijke tijden. Met zijn jongste broer, die Onze Ruud wordt genoemd en gitaar speelt, presenteert Bertus verhalen en brengt muziek die daarbij hoort: muziek die, hoe kan het ook anders, in hun dagelijks leven past.

Bertus Borgers (Vessem,1947) komt eind jaren zestig als saxofonist, zanger en songwriter op uit de Eindhovense undergroundscene. Hij kreeg bekendheid als bandleider van o.a. Mr. Albert Show en Sweet dʼBuster en was gast solist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud. Vanaf 1970 produceerde hij zestien albums met eigen werk en speelde als sessie-muzikant op talloze producties. In 2012 nam hij afscheid van de Rockacademie in Tilburg, waarvan hij mede-oprichter en directielid was. Behalve in de theaters is Bertus te vinden op de rockpodia met The Young Retro’s waarmee hij twee albums uitbracht.

De voorstelling begint om 21.00 uur en is omstreeks 23.00 uur afgelopen (2×45 minuten). Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Kaarten (€ 7,50) voor de voorstelling kunnen vooraf besteld worden via een email aan info@vijfpoort.nl.

 

Komende data

vr, 3 apr 2020 | 21:00 - 23:00

Kenmerken

Type

  • evenement

Kunst en cultuur

  • Voorstellingen

Kaart & omgeving

Formerum

Formerum herken je aan het karakterstieke silhouet van de molen. Dit is de enige molen op Terschelling. Oorspronkelijk stond hij bij de buurtschap Dellewal bij West-Terschelling, maar in 1876 werd hij door de molenaar van Formerum opgekocht en naar Formerum verplaatst. Tegenwoordig is er een koffiehuis in gevestigd.

Formerum gold in de Middeleeuwen als het grootste en belangrijkste dorp van oost-Terschelling. Het dorp wordt in middeleeuwse documenten vaak aangeduid als Viveporten, Vijfpoort. De naam schijnt vooral te wijzen op een klooster dat hier ooit heeft gestaan. Formerum is echter ook de geboorteplaats van Willem Barentsz, de beroemde ontdekkingsreiziger. Willem Barentsz heeft in de winter van 1596-1597 in het van wrakhout gemaakte "Behouden Huys" op Nova Zembla overwinterd.

Een van de karakteristieke Terschellinger boerderijen, het Spylske Huus, is in 1759 gebouwd en is een beschermd monument. De boerderij heeft een lange doorlopende daknok met een aanzienlijke zeeg (kromming). Deze staat aan de zuidkant van Formerum.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL