Noordsvaarder Cross Country en Beachrace

5 Maart 40 & 70 km Cross Country 6 Maart 60 km Strandrace (onder voorbehoud)

Lees meer
West-Terschelling
Aankomende: za, 5 mrt 2022 | 12:00 - 17:00 (1 meer)

Beschrijving

5 maart: 40 & 70 km Cross Country
Een zware maar unieke tocht door de prachtige landschappen van Terschelling over onverharde wegen en ruiterpaden door bos,over heuvels, duin, weiland en het laatste deel van de route over het grillige strand (6 km) van de Noordsvaarder. Langs de route staan verzorgingsposten en stempelposten.

Start tussen 12.00-12.30 uur. Bij Klimbos op West-Terschelling

6 maart: 60 km Strandrace
Er is een prachtige route uitgezet over het strand van de Noordsvaarder en voormalig schietterrein. Het parcours gaat over strand en ruiterpaden. Langs de route staan verzorgingsposten.

Start 13.00 uur. Op het Groene Strand van West-Terschelling. 

(Evenementen en tijden onder voorbehoud)

Komende data

za, 5 mrt 2022 | 12:00 - 17:00
zo, 6 mrt 2022 | 13:00 - 17:00

Kenmerken

Type

  • evenement

Thema's

  • Strand
  • Actief en sportief

Actief en sportief

  • Fietsen

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL