Oerol - Het Imaginaire eiland

Het imaginaire Eiland-  Imagine your Island: Oerol zet de verbeelding centraal  

Lees meer

Beschrijving

Ondanks het coronavirus kruipt het bloed waar het niet gaan kan. De kunsten, en dat waar Oerol voor staat, hebben een doorstart gemaakt.

Op vrijdag 12 juni start de warming-up, vanaf maandag 15 juni zijn we vijf dagen lang in de lucht. Samen met makers is opnieuw een actueel programma samengesteld dat grotendeels virtueel plaatsvindt. Waar je je ook bevindt: je beleeft het eiland, net als altijd, door de ogen van de makers en het eilandgevoel zal nooit ver weg zijn!

Programma
Het vijfdaagse programma bestaat uit interactieve voorstellingen en live events, maar ook doorlopende activiteiten. Er komen live workshops van makers voor kleine groepen en live cooking voor alle bezoekers. Podcasts die waar dan ook beluisterd kunnen worden en een thema-zoomdisco samen met je vrienden. Kortom: never a dull moment.

De eerste programma-onderdelen zijn bekend: bekijk Terschelling door de ogen van een typische Oerol vrijwilliger en ontdek elke dag een ander pop-up land-art werk van Marc van Vliet. Of ga tijdens de uitzendingen van Opium op Oerol met Cornald Maas op zoek naar Oerol anno nu op Terschelling, samen met zijn gasten zoals Typhoon, Paulien Cornelisse en Jeangu. Luister met PolakVanBekkum naar hoe het eiland NU klinkt, de stilte van de natuur, nog stiller zonder Oerol publiek en zonder vliegverkeer. Of zie als eerste de clip van Willem de Bruin die hij maakt met Likeminds, als preview van de voorstelling Diaspora die volgend jaar in première gaat. Meer makers die onderdeel zijn van het programma zijn o.a. Laura van Dolron, Michiel Voet, Emke Idema, Kompagnie Kistemaker en MEZRAB.

Er worden geen live publieksactiviteiten door Oerol georganiseerd op het eiland. Je beleeft alles vanaf je eigen plek, maar wel gelijktijdig met vele anderen!

Het programma van Oerol is voor iedereen toegankelijk, maar cultuur is niet gratis. Je mag zelf je donatie bepalen.

Zet je radar aan
Je navigeert via een speciaal ontworpen platform over het imaginaire eiland en deelt je eigen dag in. ‘s Ochtends vind je de dagelijks ochtendpost in je mailbox waar onze vaste gidsen, Jennifer Muntslag en Dionne Verwey, je meenemen die dag. Samen sluiten we de dag af met bijvoorbeeld een zoomdisco aan het strand.

Via allerlei kanalen (computer, telefoon en televisie) ben je deelgenoot van Oerol, want ook Opium op Oerol van AVROTROS en Human dragen hun steentje bij.

De makers
Makers die te zien zijn zouden óf dit jaar al op Oerol zouden spelen, óf het zijn potentiële makers voor 2021. Zij ontwikkelen nieuwe vormen waarin ze bijvoorbeeld met beeldende en performatieve kunst- en wetenschapsprojecten het (veranderende) klimaat en de toekomst van de planeet bevragen. Als het binnen de maatregelen mogelijk is, komen makers naar het eiland waar ze, live of niet, de bezoeker meenemen in hun project.

Een aantal makers krijgt opdracht om nieuw werk te kunnen ontwikkelen voor Oerol 2021 en 2022. Zoals Royal de Luxe en Kompagnie Kistemaker.

GA HIER NAAR DE WEBSITE

Komende data

Kenmerken

Type

  • evenement

Kunst & Cultuur

  • Galerieën
  • Voorstellingen
  • Bezienswaardigheden
  • 0
  • 1
De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL