Overnachten tijdens oerol

Oerol

Naast veel premières, experimentele performances en aanstormend talent biedt Oerol ook ruimte voor reflectie. De natuurlijke omgeving van het eiland met brede stranden, het duinlandschap en heel veel bos helpt daarbij.

Locatie: de mooiste plekken op Terschelling
Data: 9 juni 2023 t/m 18 juni 2023

De eerste zomerzon, een prachtig eiland, een bruisend theaterprogramma vol nationale en internationale theatergroepen en lekkere muziek. Go Oerol! Op strand, in de duinen, het bos, de schuur, de dijk of gewoon op straat. Waar je ook om je heen kijkt, er gebeuren altijd mooie, rare of verbazingwekkende dingen. Om dit alles mee te maken koop je het enige echte festivalbandje.

Een groot deel van de programmering wordt dit jaar verspreid over sfeervolle Oorden: vier centrale ontmoetingsplekken waar concerten, performances, storytelling, talks en horeca samenkomen. De Oorden zijn grotere terreinen of intieme locaties: de Betonning, Club W, de Luwte en Om Oost. Ze zijn toegankelijk met jouw festivalbandje.

Dansen in het zand op de Betonning
De Betonning is ook dit jaar tijdens Oerol weer dé ontmoetingsplek van West-Terschelling. Hier ontdek je elke dag een mix van opzwepende livemuziek en dj’s met smaakmakende collecties. Ook onderdeel van de Betonning is de Serre, een podium voor nieuwe kunsten, talks en opkomende artiesten. Dans met het zand tussen je tenen en plof na afloop lekker op een bankje met een drankje.

Club W: uit je plaat tussen excentrieke nachtdieren

Rookmachines, performers en glitters. Op het terrein van de Westerkeyn ontstaat dit jaar een club waar je elke avond danst tot middernacht. In Club W vieren we de Westerkeyn, dat jarenlang een bruisend Festivalhart van Oerol was. Het terrein is nu verkocht en krijgt een recreatieve bestemming.
Club W is geïnspireerd op legendarische clubs uit de jaren zeventig en tachtig, waaronder Studio 54 in New York. Muziekprogrammeur Niels Nieuborg: “Veel clubs waren toen ontzettend inclusief. Verschillen in gender, geaardheid en huidskleur verdwenen op de dansvloer. De beleving en inclusie in deze clubs willen we uitvergroten op Oerol.” In Club W vier je feest en word je omringd door de meest excentrieke nachtdieren. Tenminste, als je überhaupt binnenkomt met zo’n knettergek deurbeleid…

Experimentele muziek van unieke artiesten in de Luwte
In de Luwte ga je naar talks, intieme concerten en performances. Je ontdekt hier nieuwe geluiden in het bos en bent getuige van unieke samenwerkingen tussen artiesten uit uiteenlopende genres. Benieuwd hoe een elektronische act en een Braziliaanse percussiegroep samen klinken? Lijkt het je wel wat om ‘s ochtends neer te strijken bij een celliste tussen de bomen? In de Luwte is alle ruimte voor experiment. Je ziet optredens die je alleen hier kunt zien. Ook kun je in de Luwte terecht voor een hapje en een drankje.

Om Oost: proef het voedsel van de toekomst
Wat is het voedsel van de toekomst? Wie zijn de jonge initiatiefnemers van nieuwe bewegingen die op een positieve manier toekomst zien in voedselvraagstukken? Hoe gaan we om met verschillende standaarden en wat is eigenlijk nog gezond?
Aan de oostkant van het eiland onderzoekt Oerol samen met voedselinnovatoren, chefs en kritische denkers of er een circulair, energieneutraal, inspirerend en toekomstbestendig terrein ontwikkeld kan worden. In het Oord Om Oost proef en ontdek je het eiland tijdens een smakelijk programma op een lokale markt én in de veldkeuken. ‘s Avonds kun je met een ticket plaatsnemen aan een 100 meter lange eettafel voor een bijzonder diner.
Foto: Marleen Annema

VVV Terschelling

VVV Terschelling

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief