Schrijfcursus Eilander Portretten

Terschellingers vertellen je hun mooiste eilandverhaal dat je vervolgens onder begeleiding van ervaren schrijvers tot een geschreven portret verwerkt. De beste Eilander Portretten worden gepubliceerd.

Lees meer
Badweg Hoorn
11
Hoorn

Beschrijving

De mooiste verhalen van echte eilanders creatief bewerken tot een geschreven portret? Dat kan tijdens de cursus Eilander Portretten. Vijf dagen lang word je in een inspirerende waddenomgeving intensief begeleid bij het (leren) schrijven van een portret. Eerst ga je in gespek met eilandbewoners, vervolgens verwerk je hun ervaringen en levensgeschiedenissen.
Docenten zijn Henk Blanken, voormalig journalist Volkskrant, Groene Amsterdammer, The Guardian en voormalig adjunct-hoofdredacteur Dagblad van het Noorden, Sander Warmerdam, hoofdredacteur Leeuwarder Courant en Henk Tameling, oud-directeur Waddenvereniging en publicist van De Wadden voor dummies, allen schrijvers met een passie voor het wad.
Na afloop van de week word je digitaal verder begeleid bij het publicatieklaar maken van je eigen schrijfresultaat. De beste eilander portretten worden gepresenteerd op internet (VisitWadden en De Wadden voor dummies), gepubliceerd op de website lc.nl en mogelijk in de Leeuwarder Courant en in boekvorm. 

Meer informatie en aanmelden op:  https://www.dewaddenvoordummies.nl/schrijfcursussen/

Komende data

Kenmerken

Type

  • evenement

Thema's

  • Kunst en cultuur

Kunst & Cultuur

  • Workshops

Kaart & omgeving

Hoorn

Hoorn ligt ten oosten van Lies en ten westen van Oosterend. Karakteristiek is middeleeuwse kerk. De Sint Janskerk is gebouwd in de 13e eeuw en is daarmee de oudste kerk van Terschelling. Naast de kerk hangt 'de Sjouw'. Deze tijdbal werd gehesen om aan het werkvolk in de wijde omtrek te laten weten dat het tijd was voor het eten.

Hoorn is een langgerekt dorp met van oorsprong verspreide bebouwing van boerderijen en woningen. Eén van de oudste gebouwen van het dorp is de strandvonderijschuur, nog vrijwel in oorspronkelijke staat. Vroeger werden hier de gejutte spullen opgeslagen. Tegenwoordig vind je er een aantal winkels, restaurants en bezoekboerderijen.

Ook kent Hoorn een aantal markante plekken en mensen. Een van de markante bewoners was Jean Dulieu, de bedenker van Paulus de Boskabouter. Aan de boskant van Hoorn ligt nu dan ook het spannende kabouterpad.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL