Symposium Waddenlaboratorium

Het Oerol festival koppelt wetenschappers aan kunstenaars om zo interessante projecten en samenwerkingen tot stand te laten komen. Tijdens het symposium Waddenlaboratorium worden drie projecten van kunstenaars uitgelicht.

Lees meer
Betonningsloods
West-Terschelling

Beschrijving

Waddenlaboratorium - Over kunst, wetenschap en natuur

Tijdens het symposium Waddenlaboratorium, gerealiseerd door de samenwerking tussen Oerol en de Waddenacademie, staat het Waddengebied en de verduurzaming hiervan centraal. In een symposium onder leiding van schrijfster, journaliste en presentatrice Tracy Metz, worden projecten van verschillende kunstenaars uitgelicht om te onderzoeken of de relatie tussen kunst en wetenschap kan bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering. 

Inschrijving gaat via een inschrijfformulier tot 14 oktober 2021 (maximaal 100 personen). 
Bekijk hier de conceptversie van het programma van 2021 >>

Op 22, 23 en 24 oktober 2021 worden speciale Oerolcolleges gegeven in het historische gebouw de Betonningsloods op West-Terschelling en kunnen de uitgelichte projecten bewonderd worden. 
Tijdens het evenement worden de huidige corona maatregelen gehanteerd. 

Meer informatie over het symposium >>

 

Komende data

Kenmerken

Type

  • evenement

Thema's

  • Kunst en cultuur

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL