Apitherapie, gezondheid uit de bijenkast

Workshop over de basisprincipes van apitherapie.

Lees meer
Horn Sjildeweg
1
8891 JJ
Midsland
Aankomende: vr, 22 okt 2021 | 10:00 - 13:00 (1 meer)

Boeken

Beschrijving

De helende werking van onbewerkte honing wordt al sinds mensenheugenis gewaardeerd. In de ‘heilige boeken’ wordt honing aangeprezen. Het wordt toegepast als huisgeneesmiddel, bij koorts, verkoudheid, slaapstoornis en bij tandvleesontsteking. Bij brand- en schaafwonden zorgt honing voor minder lidtekenweefsel, waardoor de wonden mooier helen. Honing is antibacterieel, schimmelwerend, zelfs antibiotica-resistente bacteriën worden erdoor gedood. De geneeskracht van Propolis is algemeen erkend. De cocktail aan 270 verschillende mineralen, vitaminen en sporenelementen maken het tot een van de meest waardevolle natuurproducten, die werken tegen bacteriën en virussen. Bijenwas is méér dan een bouwstof voor honingraat. Het is een belangrijke basis voor kaarsen, onderhoudsmiddel voor hout en leer, roestwerend en bestanddeel van cosmetische producten als lippenstift, crèmes en mascara en in de farmacie als omhulsel van pillen, warme wasdoeken tegen artrose en reuma, nekpijn en diverse allergieën. Bijengif stimuleert de doorbloeding. Bijen die veel pollen tot hun beschikking hebben, produceren het meeste gif, wat gevormd wordt tussen de 15e en 20e dag.

Koninginnengelei is de bijzondere stof die van een simpel werksterlarfje een koningin maakt. De enige vruchtbare bij die ook nog eens 30x zolang leeft als een gemiddelde werksterbij. Hoe leer je meer over Apitherapie? Door te reserveren voor de workshop Api-therapie. We gaan dan een heerlijk hoestdrankje maken op basis van honing (je zou willen dat je verkouden was) en een propolis- crème, probaat middel tegen droge eczeem, ruwe plekjes en acne.

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Natuur

Kunst & Cultuur

  • Workshops

Kaart & omgeving

Midsland

Midsland is, op West-Terschelling na, het grootste dorp op Terschelling. Het ligt - zoals de naam al zegt -, ongeveer in het midden van het eiland. Rond de Meslânzer kerk vind je een veelzijdige plek met een rijke historie waar je uren kunt rondlopen. Achter de gevels van de vele rijksmonumenten vind je allerlei leuks en lekkers. Lekker rondstruinen en shoppen, pak een terrasje of ga dansen!

Midsland is het hart van evenementen zoals Rock'n Roll Street, de Sint Jans Draverij met ongezadelde paarden, de Beestenmerk, de Midwintermarkt en uiteraard beleef je er tijdens het theaterfestival Oerol volop straattheater en muziek.

Het ware hart van het dorp is de kruiskerk uit 1880 met de oude begraafplaats. Hier houdt men de burenplicht in ere: bij een overlijden regelen de buren de begrafenis. Dan gaan ook de terrassen leeg, worden de vlaggen gestreken en toont men respect door even letterlijk stil te staan.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL