Bunkers op Terschelling; de Tigerstelling met gids

Ontdek de geschiedenis van de bunkers in het bunker museum de Tiger. 

Lees meer
Tigerpad
5
8881 GB
West-Terschelling
Aankomende: za, 18 jul 2020 | 13:00 - 15:00 (37 meer)

Boeken

Beschrijving

De bunkers van de Tigerstellung speelden tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol in de luchtoorlog boven de waddeneilanden en Noordzee. Tijdens de rondleiding bezoekt u een aantal historische ingerichte bunkers en vertelt de gids uitgebreid over het bunkercomplex en Terschelling tijdens WOII. De excursie eindigt in het bezoekerscentrum. Daar complementeren foto's, teksten en film het verhaal van de gids.

Kaartjes voor de rondleiding ad € 9,00 p.p. (vanaf 6 jr.)

De excursie duurt 2 uur en is Nederlands gesproken. Duitstalige rondleiding en groepen op aanvraag.

Niet geschikt voor kleine kinderen of mensen die niet goed ter been zijn. Huisdieren zijn niet toegestaan. 

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Voor groepen
  • Voor kinderen
  • Kunst en cultuur

Actief en sportief

  • Wandelen

Kunst & Cultuur

  • Musea
  • Bezienswaardigheden

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL