Cursus: Honing in de Buitenkeuken

Lekker bezig bij een houtvuurtje

Lees meer
Horn Sjildeweg
1
8891 JJ
Midsland
Aankomende: wo, 23 jun 2021 | 15:30 - 21:00 (59 meer)

Boeken

Beschrijving

Voor avontuurlijke families, gezellige buren, outdoor groepen die op Terschelling wel eens iets anders willen dan zandhappen. Daarvoor hebben we onze kookmuur. Met bbq, Braai, Dutch oven, pizza- en pannenkoekoven en een houtvuurtje. Desnoods, maar dan ben je diep gezonken, is een inductieplaat beschikbaar. Buiten koken is anders, het stelt extra eisen aan culinair verwende types. Maar is oh zo leuk, voor alle leeftijden. Pannenkoeken bakken op de manier zoals je grootvader dat deed en natuurlijk met echte honing zoals Winnie de Poeh die at, om je vingers bij af te likken. Beleef het outdoor cooking zoals de cowboys dit in vroeger tijden deden. Geniet van pruttelkoffie bij een kampvuur en maak in groepjes van 2-3 personen heerlijke gerechten klaar in de gietijzeren Dutch Ovens. Je kunt hierbij denken aan een heerlijk soepje gemaakt van de verse groente van het seizoen. Gevolgd door een stoofpot van kip met of een pittige Chili Con Carne en een quiche met geitenkaas. Keuze genoeg. Maak samen met je vrienden, familie of collega’s een drie gangen menu en onthaast bij het kampvuur. Het Bijenpark zorgt voor de ingrediënten, jij zorgt zelf voor actie!

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Voor groepen

Kunst & Cultuur

  • Workshops

Kaart & omgeving

Midsland

Midsland is, op West-Terschelling na, het grootste dorp op Terschelling. Het ligt - zoals de naam al zegt -, ongeveer in het midden van het eiland. Rond de Meslânzer kerk vind je een veelzijdige plek met een rijke historie waar je uren kunt rondlopen. Achter de gevels van de vele rijksmonumenten vind je allerlei leuks en lekkers. Lekker rondstruinen en shoppen, pak een terrasje of ga dansen!

Midsland is het hart van evenementen zoals Rock'n Roll Street, de Sint Jans Draverij met ongezadelde paarden, de Beestenmerk, de Midwintermarkt en uiteraard beleef je er tijdens het theaterfestival Oerol volop straattheater en muziek.

Het ware hart van het dorp is de kruiskerk uit 1880 met de oude begraafplaats. Hier houdt men de burenplicht in ere: bij een overlijden regelen de buren de begrafenis. Dan gaan ook de terrassen leeg, worden de vlaggen gestreken en toont men respect door even letterlijk stil te staan.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL