Cursus Introductie Bijenhouden

Meer weten over bijen is beter begrijpen hoe groot het belang is voor onze leefomgeving.

Lees meer
Horn Sjildeweg
1
8891 JJ
Midsland
Aankomende: 27 sep 2021 | 10:00 tot 30 sep 2021 | 12:00 (14 meer)

Boeken

Beschrijving

Je kijkt met andere ogen om je heen als je meer over bijen weet. Wat bloeit er in welk jaargetijde? Wat vliegt waar op? Hoe goed of slecht is het gesteld met de nectar- en stuifmeelbiedende planten in je omgeving? Hoe meer je weet, met des te meer verwondering zie je hoe een bijenvolk zich ontwikkelt, hoe er wordt gecommuniceerd, hoe ze met voedsel omgaan en hoe ze zijn georganiseerd. De cursus wordt iedere schoolvakantie gehouden van maandag t/m donderdag 's-ochtends van 10-12 uur. Inclusief digitaal lesboek.

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Natuur

Kunst & Cultuur

  • Workshops

Kaart & omgeving

Midsland

Midsland is, op West-Terschelling na, het grootste dorp op Terschelling. Het ligt - zoals de naam al zegt -, ongeveer in het midden van het eiland. Rond de Meslânzer kerk vind je een veelzijdige plek met een rijke historie waar je uren kunt rondlopen. Achter de gevels van de vele rijksmonumenten vind je allerlei leuks en lekkers. Lekker rondstruinen en shoppen, pak een terrasje of ga dansen!

Midsland is het hart van evenementen zoals Rock'n Roll Street, de Sint Jans Draverij met ongezadelde paarden, de Beestenmerk, de Midwintermarkt en uiteraard beleef je er tijdens het theaterfestival Oerol volop straattheater en muziek.

Het ware hart van het dorp is de kruiskerk uit 1880 met de oude begraafplaats. Hier houdt men de burenplicht in ere: bij een overlijden regelen de buren de begrafenis. Dan gaan ook de terrassen leeg, worden de vlaggen gestreken en toont men respect door even letterlijk stil te staan.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL