Cursus: Mede maken

Een godinnendrank om zelf te maken.  

Lees meer
Horn Sjildeweg
1
8891 JJ
Midsland
Aankomende: 22 apr 2021 | 10:00 tot 23 apr 2021 | 13:00 (117 meer)

Boeken

Beschrijving

In alle streken ter wereld waar honing voorkomt vinden we dranken als mede. Ook Germanen, Kelten, Noormannen en Galliërs hebben zowel mede als honingbier gemaakt, wat ze dronken uit een drinkhoorn. Met behulp van onze mede-handleiding begeleiden we je naar een heerlijke afdronk.

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Natuur

Kunst & Cultuur

  • Workshops

Kaart & omgeving

Midsland

Midsland is, op West-Terschelling na, het grootste dorp op Terschelling. Het ligt - zoals de naam al zegt -, ongeveer in het midden van het eiland. Rond de Meslânzer kerk vind je een veelzijdige plek met een rijke historie waar je uren kunt rondlopen. Achter de gevels van de vele rijksmonumenten vind je allerlei leuks en lekkers. Lekker rondstruinen en shoppen, pak een terrasje of ga dansen!

Midsland is het hart van evenementen zoals Rock'n Roll Street, de Sint Jans Draverij met ongezadelde paarden, de Beestenmerk, de Midwintermarkt en uiteraard beleef je er tijdens het theaterfestival Oerol volop straattheater en muziek.

Het ware hart van het dorp is de kruiskerk uit 1880 met de oude begraafplaats. Hier houdt men de burenplicht in ere: bij een overlijden regelen de buren de begrafenis. Dan gaan ook de terrassen leeg, worden de vlaggen gestreken en toont men respect door even letterlijk stil te staan.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL