Dagje in de natuur

Rust, ontspanning en samen genieten van de natuur op de mooiste plekjes van Nederland. Tijdens een dagje in de natuur kun je even helemaal tot rust komen. Vergeet het drukke, dagelijkse bestaan en geniet optimaal van de natuur om je heen. 

Lees meer
Oosterend
zo, 6 feb 2022 | 09:00 - 13:00

Beschrijving

De Boschplaat is een belangrijk broedgebied voor vogels, en om die reden is het gebied van maart t/m augustus afgesloten voor bezoekers. Het pad langs de stuifdijk (noordkant van de Boschplaat) is wél jaarrond toegankelijk, en vanaf daar is er ook genoeg te zien! We maken een wandeling door dit bijzondere gebied. We maken kans op soorten als de Rotgans, Brandgans, Bruine- en Blauwe kiekendief, Strandleeuwerik, en Sneeuwgors. En met geluk, hebben we daarnaast ook een kleine kans op een Velduil! We lopen terug over het strand, waar we verschillende soorten meeuwen, sterns en steltlopers kunnen zien, en misschien zelfs een Jan-van-Gent. Wie weet zien we ook wel een Zeehond of een Ree.

Wandel gezellig mee met boswachter Sascha die je alles kan vertellen over dit prachtige en unieke natuurgebied!

Kijk voor meer informatie op www.dagjeindenatuur.nl

Deze excursie is ook privé te boeken op een datum naar keuze. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Komende data

zo, 6 feb 2022 | 09:00 - 13:00

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Voor groepen
  • Natuur

Kaart & omgeving

Oosterend

Oosterend was ooit het meest oostelijke puntje van Terschelling. Hier hield het eiland vroeger op. Maar het eiland is gegroeid. Nu ligt Oosterend aan de rand van de uitgestrekte wildernis van Europees Natuurreservaat en Dark Sky Park de Boschplaat. Waddenzee Unesco Werelderfgoed ligt hier letterlijk voor de deur. Het dorp zelf is klein, maar fijn. Er zijn enkele restaurants, fietsverhuur, kleine supermarkt, overnachtingsmogelijkheden, een aantal veehouders en een kaasmakerij.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL