Elektrische-Fatbike Tour Noordsvaarder

Hou je van fietsen buiten de gebaande paden? Boek dan een unieke Fatbike tour.

Lees meer
Burg. Reedekerstraat
56
B
8881 CB
West-Terschelling

Beschrijving

Uitgerust met xxxl banden maken onze gloednieuwe, stoere elektrische fatbikes behoorlijke indruk. We nemen je graag mee langs de mooiste plekjes van Terschelling waar je normaal gesproken niet komt! Hoe vet is dat? De start van deze tour is bij de loods van MooiWeer op West. Hier staat de fatbike voor je klaar. Je maakt een tocht via het Groene Strand over het unieke natuurgebied de Noordsvaarder. Bij Paal 8 verlaat je het strand en bike je via de Longway weer terug naar de loods.

Locatie :Start: Nieuwe dijk 12-G West Terschelling.
Minimumleeftijd :14 jaar.
Duur activiteit :120 minuten.
Aanwezig zijn :15 minuten voor aanvang.

Komende data

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Voor groepen
  • Strand
  • Actief en sportief
  • Wadden

Actief en sportief

  • Fietsen

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL