Garnalenvissen én gratis zeehonden spotten

Wat leeft er in de Waddenzee. Duur activiteit +/- 2 uur. Dagelijks afvaart om 10:30 en om 14:00 uur. Prijs Volw. € 20,00 Matroosjes t/m 11 jr € 12,50.

Lees meer
de Kom, Willem Barentszkade
5
8881 BC
West-Terschelling
Aankomende: di, 26 okt 2021 | 12:00 (2 meer)

Beschrijving

Mooi he! Dat uitzicht over de Waddenzee vanaf Terschelling. Maar... wacht 'ns even.. wat leeft er eigenlijk allemaal onder al dat water? Goeie vraag. Het antwoord vind je op de TS3-Viking. Wij vissen met een sleepnet op o.a. garnalen vanaf deze viskotter en halen het net op zodat jij kan ontdekken wat er in het net zit. De schipper legt precies uit wat het is. Alles gezien? Dan gaat het gauw terug in de Waddenzee. We gaan ook altijd naar het leefgebied van de zeehonden waar we ze van heel dichtbij én met respect voor de dieren, kunnen bewonderen. Kom het beleven! Verrassend, spannend en educatief met 'n knipoog. Ga mee! De TS3-Viking vaart met een nieuwe groene duurzame hoofdmotor. Mooie accommodatie aan boord, net toilet, koffie, thee en frisdrank voor een zacht prijsje. NIEUW: Dankzij de unieke (rolstoel) lift voor iedereen makkelijk toegankelijk, rolstoelers, boosters, slecht ter been, kinderwagens etc. Tevens uniek trouwlocatie op zee, informeer naar de mogelijkheden. U mag uw hond meenemen als deze niet blaft. De ontdekkingstochten vinden plaats bij voldoende deelname. Daarom is het goed als je van te voren belt of boekt, dan weet je zeker dat jouw avontuur gaat beginnen.

De opstapplaats is De Kom, Willem Barentszkade t/o nr. 5.

Duur activiteit +/- 2 uur.

Dagelijks afvaart om 10:30 en om 14:00 uur

Prijs Volw € 20,00 Matroosjes t/m 11 jr € 12,50

Komende data

di, 26 okt 2021 | 12:00
wo, 27 okt 2021 | 12:00
vr, 29 apr 2022 | 13:00

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Voor groepen
  • Voor kinderen
  • Voor mindervaliden
  • Wadden
  • Zeehondentocht

Actief en sportief

  • Vissen

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL