Jeugdcursus Imkeren

Leer meer over het houden van bijen.

Lees meer
Horn Sjildeweg
1
8891 JJ
Midsland
Aankomende: 26 jun 2021 | 10:00 tot 28 jun 2021 | 12:00 (14 meer)

Boeken

Beschrijving

Tijdens iedere schoolvakantie houden we een introductiecursus imkeren voor de jeugd. Het is verrassend wat kinderen al weten over insecten. De nieuwsgierigheid naar bijenvolken neemt ook in de leeftijd vanaf 9 jaar snel toe. Daarom hebben we een aantal les- en praktijkboekjes verzameld waar jongens en meisjes zowel thuis als tijdens de cursus, veel aan hebben.
In de vakantie 3 zaterdagochtenden vanaf 10.00 uur ‘naar bijenles’ in het Bijenpark en ‘s middags naar het strand?

Wat we gaan doen?
- Vertellen over het bijenvolk, hoe ze leven en waarvan ze eten.
- Honing slingeren en proeven.
- Een insectenhotel maken.
- Zaadbommetjes maken, waar bloemen uit groeien die zorgen voor een beter leefgebied voor vlinders en bijen.

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Voor kinderen
  • Natuur

Kunst & Cultuur

  • Workshops

Kaart & omgeving

Midsland

Midsland is, op West-Terschelling na, het grootste dorp op Terschelling. Het ligt - zoals de naam al zegt -, ongeveer in het midden van het eiland. Rond de Meslânzer kerk vind je een veelzijdige plek met een rijke historie waar je uren kunt rondlopen. Achter de gevels van de vele rijksmonumenten vind je allerlei leuks en lekkers. Lekker rondstruinen en shoppen, pak een terrasje of ga dansen!

Midsland is het hart van evenementen zoals Rock'n Roll Street, de Sint Jans Draverij met ongezadelde paarden, de Beestenmerk, de Midwintermarkt en uiteraard beleef je er tijdens het theaterfestival Oerol volop straattheater en muziek.

Het ware hart van het dorp is de kruiskerk uit 1880 met de oude begraafplaats. Hier houdt men de burenplicht in ere: bij een overlijden regelen de buren de begrafenis. Dan gaan ook de terrassen leeg, worden de vlaggen gestreken en toont men respect door even letterlijk stil te staan.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL