Jut Xtreme - JutXL

Uitdagende tocht over de Boschplaat, door de duinen naar natuurgebied Cupido’s polders. Onderweg rapen we zwerfvuil op, dat we over zeilen over de kwelder mee terugslepen. 

Lees meer
Heartbreak hotel, paal 18
Oosterend

Boeken

Beschrijving

Sportievelingen opgelet! Speciaal voor jullie hebben wij een uitdagende tocht uitgestippeld over de Boschplaat, door de duinen naar natuurgebied Cupido’s polders. We helpen jullie een klein stukje op weg, daarna gaan jullie onder begeleiding van de boswachter van Staatsbosbeheer op een ontdekkingstocht door de natuur. Omdat dit een gebied is waar weinig mensen komen, is de kans groot dat we nog steeds afval tegenkomen van de MSC Zoe, het containerschip dat in 2019 vlak voor de Terschellinger kust 342 zeecontainers verloor. De Waddenkust werd daarna overspoeld met rotzooi. We verwachten kiloknallers afval op deze tocht, dat we op zeilen over de kwelder mee terugslepen naar de startlocatie van de wandeling, want in dit kwetsbare natuurgebied zijn geen andere vervoermiddelen toegestaan. Een dagtocht voor mensen die van uitdagingen houden.

Zwaarte ***

Alleen voor volwassenen, goede conditie is een voorwaarde

€ 25,- p.p.

Programma:
8.30 uur: Vertrek Strandbus bij Heartbreak Hotel*
14.30 uur: Strandbus terug naar startlocatie
15.00 uur: Napraten met borrelplankje en drankje**

* Mondkapje verplicht
** Denk zelf om voldoende eten en drinken voor onderweg. Een lunch is niet inbegrepen. Het is een pittige wandeling. Wij moedigen het aan om zo min mogelijk afval te creëren, dus als je een broodtrommel of herbruikbare waterfles hebt – super!

JutXL
Deze activiteit maakt onderdeel uit van het eendaagse event JutXL. In één dag bieden we vanuit het project Jut een 360° beleving van Terschelling. Maak kennis met de wildernisnatuur van het eiland, beleef de Wadden met al je zintuigen én laat het prachtige eiland nog mooier achter. Op www.jutxl.nl vind je een volledig overzicht van alle activiteit die op zaterdag 25 september worden aangeboden. Doe mee!

Coronaproof jutten
Vanwege corona verzoeken wij of je opruimmaterialen als handschoenen, grijpers of een prikstok zélf wilt meenemen. Bij bepaalde activiteiten is er vervoer naar een start- of eindpunt. In die gevallen is het verplicht een mondkapje te dragen. Vind je het belangrijk om je handen regelmatig te kunnen desinfecteren? Dat kan bij elke begeleider, maar neem vooral ook je eigen ontsmettingsmiddel mee. We vragen je tot slot de algemeen geldende coronamaatregelen van de overheid in acht te nemen. Denk bijvoorbeeld aan thuisblijven als je klachten hebt en houd afstand tot andere deelnemers. Samen maken we er een feestje van.

Plasticvrij jutten
Voor het jutten van afval krijg je van ons een juttas ( Bestel de Juttas - ikJUT) te leen. Deze prachtige duffel van 100% gerecyclede materialen kun je na afloop tegen een gereduceerd tarief van € 25,00 kopen (normaal € 39,95). Een gedeelte van de opbrengst gaat rechtstreeks naar projecten voor een afvalvrije Waddenzee, waaronder het project Jut op Terschelling. Zo maak je met je inzet én aankoop het verschil voor de Wadden.

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Strand
  • Natuur
  • Actief en sportief
  • Duurzaam
  • Jutten
De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL