Kinderfeest met bijenwas

Lekker knutselen en smullen. En toch weer wat leren!

Lees meer
Horn Sjildeweg
1
8891 JJ
Midsland
Aankomende: za, 26 jun 2021 | 14:00 - 15:30 (16 meer)

Boeken

Beschrijving

Hoe maken bijen bijenwas? Een honingbij is als een klein chemisch fabriekje. Je stopt er honing in en er komen wasplaatjes uit, via de vier paar wasklieren die je aan de onderkant van het achterlijf vindt. Om 1 kilo bijenwas te kunnen maken, moeten de bijen 8 kilo honing eten.
Van de wasplaatjes bouwen de bijen hun nestruimte, vol celletjes waar de koningin haar eitjes in legt en waar de werksters de honingvoorraad in opslaan. Ze gaan heel efficiënt om met hun bouwmateriaal.
Een Kinderfeest bestaat uit het maken van een insectenhotel, het slingeren en proeven van honing, het gieten van een waskaars en/of het maken van een honinglollie.

Kenmerken

Type

  • excursie

Kaart & omgeving

Midsland

Midsland is, op West-Terschelling na, het grootste dorp op Terschelling. Het ligt - zoals de naam al zegt -, ongeveer in het midden van het eiland. Rond de Meslânzer kerk vind je een veelzijdige plek met een rijke historie waar je uren kunt rondlopen. Achter de gevels van de vele rijksmonumenten vind je allerlei leuks en lekkers. Lekker rondstruinen en shoppen, pak een terrasje of ga dansen!

Midsland is het hart van evenementen zoals Rock'n Roll Street, de Sint Jans Draverij met ongezadelde paarden, de Beestenmerk, de Midwintermarkt en uiteraard beleef je er tijdens het theaterfestival Oerol volop straattheater en muziek.

Het ware hart van het dorp is de kruiskerk uit 1880 met de oude begraafplaats. Hier houdt men de burenplicht in ere: bij een overlijden regelen de buren de begrafenis. Dan gaan ook de terrassen leeg, worden de vlaggen gestreken en toont men respect door even letterlijk stil te staan.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL