Museum 't Behouden Huys

Museum ’t Behouden Huys is net als Terschelling: uniek, eigenzinnig en verrassend veelzijdig! Stap in het eilander boerenleven of ervaar in de hut van Willem Barentsz hoe deze ontdekkingsreiziger (over)leefde op winters Nova Zembla.

Lees meer
Commandeurstraat
30
8881 BA
West-Terschelling
30 jul 2021 | 11:00 tot 1 okt 2021 | 17:00

Beschrijving

Museum ’t Behouden Huys is net als Terschelling: uniek, eigenzinnig en verrassend veelzijdig! Stap in het eilander boerenleven of ervaar in de hut van Willem Barentsz hoe deze ontdekkingsreiziger (over) leefde op winters Nova Zembla. En wist je dat bijna alle huizen van West Terschelling in 1666 door de Engelse Vloot in de as werden gelegd en de rook te zien was tot ver in Friesland? Dominee Grevensteijn vertelt je er alles over. De eilander sprookjes en sagen van Terschelling zijn tot het einde van het jaar te zien. Mis ze niet!

In 2020 wordt de nieuwe tentoonstelling "wonderlijke waarheden" naar verwachting in het late voorjaar geopend. Het museum heeft ook een gratis audio-toer boordevol boeiende verhalen in het Nederlands en in de drie Terschellinger dialecten. Voor onze buitenlandse bezoekers zijn alle verhalen in het Duits en Engels te beluisteren. Kom langs en ontdek het zelf!

Om je bezoek zo comfortabel mogelijk te maken nemen we de nodige voorzorgsmaatregelen. Tickets zijn daarom alleen vooraf te bestellen. We hanteren tijdsloten om drukte te vermijden en we vragen alle bezoekers om 1,5 meter afstand te houden. Zo kan je in alle rust van onze exposities genieten.

Ben je slecht ter been dan is het mogelijk om een afspraak te maken buiten de reguliere openingstijden. Neem hiervoor contact met ons op.

Entreeprijzen: volwassenen € 7,50, van 4 t/m 18 jaar € 3,00 per persoon. Groepskorting vanaf 20 pers. Museumkaart is geldig bij museum 't Behouden Huys. Honden mogen aangelijnd mee naar binnen.

Komende data

30 jul 2021 | 11:00 tot 1 okt 2021 | 17:00

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Voor groepen
  • Voor kinderen

Kunst & Cultuur

  • Musea

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL